57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Urskovsalfabet +Farvefindebogen

Bøgerne er anmeldereksemplarer

Bøgerne er anmeldereksemplarer

Forfatter: Hans Scherfigs

Forlag: Lamberth

Min mening: Urskovsalfabet: Jeg synes at det her bog er ret cute, og næsten helt poetisk med sine små sætninger, hvor hver sætning starter med et bogstav fra alfabet. Vi starter selvfølgelig med A, og kører derudaf. Det er nogle sjove, og lidt underlige sætninger, men jeg tror at børn vil synes de er hyggeligt og fjollede, så det er som det skal være. Igennem hver sætning bliver det bogstav som der er tale om, fremhævet, hvis der er flere ord i sætningen der starter med det bogstav.

Farvefindebogen: Jeg vil tro at den her vil gå en smule bedre til de mindre børn, men dermed ikke sagt at de større ikke kan være med. Bogen er bygget op på den måde at der er et stort billede, og så ser man nogle farver nedenfor, som man kan prøve at finde på billedet. Det er, synes jeg, en ret sjov idé, og vi har præcis den her bog i den vuggestue jeg arbejder, og de synes at den er hyggelig at sidde og kigge i. Det er også ret fint at det ikke er de helt almindelige farver man kan finde, men faktisk nogle lidt svære farver, som nogle børnehavebørn ikke engang vil vide hvad er for nogle. Det udvider deres horisont, og på den måde kan de lære nye farver at kende. Her er det fint hvis man også bruger nogle eksemplar, som: Ja, Ullas kjole er rosa.

Jeg kan godt lide at begge bøger kan bruges til både små og større børn, de vil blot forstå dem på hver deres måde. Jeg er sikker på at der er nogle små børn som synes det kunne være hyggeligt at sidde og finde farverne, og hører på sjove fjolle-sætninger, men der er også nogle som ikke gider, og for ikke at sige så meget om illustrationerne lige nu, er det her de kommer ind i billedet. De vil stadig kunne lide bøgerne fordi de er detaljeret, og at der er dyr i. Det er altid et hit med DYR!

Illustrationerne: De er så smukke! Det er jo små kunstværker, og de er virkelig overvældende gode. Det er en stil helt for sig selv, men jeg kan lide den, selvom den er lidt skæv. Farverne er spændende, på den måde at der i princippet ikke er så mange farver, men alligevel er der, fordi der er så mange nuancer er grøn f.eks. Det er altid et hit med dyr, som jeg skrev før, og vi kan sagtens se hvilke dyr vi han med at gøre her, og børn kan let pege ud at: DET ER EN ELEFANT! Billederne er også super detaljeret, så man kan lege Pege-og-sige-hvad-det-er, legen. Det må jeg indrømme, at det er jeg altid fan af, for det gør at alle kan være med.

stjerner: 5/5

Legenden om sten, saks, papir.

Molly og Kurthilde