57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Under polarisen

Bogen er et anmeldereksemplar

Bogen er et anmeldereksemplar

Forlag: Straarup&Co

Forfatter: Line Renslebråten

Handling: Bogen har som sådan ikke nogen handling, men den er derimod spækket med facts om de mange dyr som lever oppe i Arktis, og forklarer dybt om en stor del af dem. Den forklarer også hvordan der er forskellelige former for is og planter, og hvad de gør godt for. Og sidst, men ikke mindst, fortæller den os hvorfor det er så vigtigt at vi passer på jorden, og på de mange dyrearter som lever et sted som under polarisen.

Min mening: Jeg synes at den her slags bøger er så gode til børn, fordi de får noget viden, og rent faktisk kan lære en del. Nu siger jeg noget som jeg ikke bliver populær ved at sige, men: Jeg synes godt at klima-snakken kan blive to much en gang imellem, og faktisk gøre at der hurtigt bliver dårlig stemning i en større forsamling. Jeg synes ikke at små børn skal gå og have stress over klimaet, og tænke på det hele tiden. Når det så er sagt synes jeg at det er fint at de får af vide at sådan her er det. Det er vores verden, og vi skal passe på den, så den kan være til mange år endnu. Den her bog er med til at give den nødvendige fakta om hvorfor vi skal passe på, og det er så dejligt. Hvis jeg skal klage en lille smule, kan den godt blive en smule langhåret, og burde indeholde lidt mere sjov, fordi det er en børnebog.

Jeg lærte en del af at læse den, og jeg synes den er perfekt at læse sammen som familie, og derefter kan man snakke om hvad man kan gøre for klimaet.

Bogen er bygget op så vi først får at vide hvad Arktis er, og så hører vi om alle de dyr som bor der (det er måske af god mening at vi får næsten alle dyrene med, men det er nok det jeg mener med at den godt kan blive lidt, jeg vil ikke sige kedelig, men kan ikke finde på et mere passende ord, i længden). Når vi så har hørt om alle de her dyr, om hvad de spiser, og hvor de befinder sig, og så videre, så får vi af vide hvad der sker hvis vi ikke passer på jorden, og på den måde er med til at udrydde nogle af de her arter. Det synes jeg er en rigtig fin opdeling. Alt i alt en fin bog, for ikke bare børn, men hele familien.

Illustrationerne: Jeg synes at illustrationerne er så fine, og virkelig søde. De fylder det meste af siderne i bogen, og er en stor del af fortællingen, derfor er jeg glad for at de er så skønne. Dyrene som er tegnet er søde, og jeg ved ikke hvorfor, men jeg elsker når dyr er tegnet eller illustreret sødt, fordi jeg har en idé om at det er med til at gøre så børn godt kan lide dyr. Det er nok noget pladder, men pointen er, at jeg godt kan lide illustrationerne, og at jeg synes at de er søde.

Stjerner: 4/5

Fantastiske fly

Kære Donald Trump