57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Sommervenner

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Forfatter: Annette Bjørg og Kamilla Wichmann

Forlag: Carlsen

Handling: Bogen handler om en lille pige, som går en tur, og ser en gammel mand sidde på en bænk. Den gamle mand ser en smule sur ud. Da hun kommer igen er han der stadig, og derfor går hun over til ham og spørger hvad han hedder.

De får sig nogle gode snakke, og den gamle mand fortæller alt hvad han synes at der er galt i hans liv. En kone som er død, at han ikke kan noget mere, osv. Den lille pige synes at det er synd for manden, og får en dag den gode idé at hun beslutter sig for at hun vil adoptere manden, og så bliver manden glad, og på den måde bliver de gode venner.

Min mening: Jeg synes at den her bog er en smule underlig, men samtidig virkelig sød. Jeg har det sådan at nogle børnebøger tror jeg godt kan bliver overanalyseret, og det her er en af dem. Jeg troede allerførst at manden var død, og at pigen måske så hans spøgelse eller ånd, fordi hun var ensom, og jeg ved stadig ikke om det er sådan det hænger sammen, men i hvert fald er det en sød historie.

Jeg er vild med det helt unikke og søde venskab mellem en lille pige, og en gammel mand. Børn gør ældre glade, og børn synes måske er de gamle er sjove når de er i godt humør, og på den måde viser den her bog hvad vi mennesker kan gøre for hinanden, og så siger den noget om hvor meget vi kan have brug for hinanden og kan bruge hinanden til at støtte os opad. Det er virkelig sødt.

Illustrationerne: Billederne/tegningerne er en lille smule uhyggelige, men det tror jeg kun at jeg synes fordi jeg er voksen og har set gyserfilm, så det er ikke noget børn vil synes. Men samtidig med at de er en smule uhyggelige, så synes jeg også at de er ret søde, og så elsker jeg at farverne er så få og de er sådan lidt milde. I det hele taget er hele looket meget mildt, og det er jeg vild med. Så i det store hele er det en virkelig smuk bog!

Stjerner: 3.5/5

Lad os redde verden

En vinter med stormhvalen