57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Små mennesker, store drømme bog 7 + 8

58377682_444415853034242_1494057687342645248_n.jpg

Amelia Earhart

Forlag: Forlaget Albert

Forfatter: Ma Isabel Sánchez Vegara

Handling: Bogen handler om Amelia Earhart, som fra da hun var helt lille, elskede at forestille sig at hun kunne flyve som en fugl. Hun voksede sig større og ældre, og med tiden gik hendes ønske i opfyldelse. Amelia blev nemlig den første kvindelige pilot, og elskede at flyve, og slå sine egen rekorder for at flyve højt og langt.

En dag besluttede hun sig for at hun ville flyve jorden rundt, og hun gjorde det, og blev meget berømt for det. Men det der er en af de sejeste ting ved hende, er at hun tænkte at der måtte være mange andre kvinder som havde det som hende, derfor startede hun en klub for frygtløse kvinder, og dem var der mange af.

Min mening: Måske går man ikke lige i hverdagen og tænker på hvor sej Amelia egentligt var, men det er det de her bøger kan. De kan få dig til at huske på de meget seje og stærke kvinder, som f.eks. Amelia Earhart. For hun var sej!

Jeg er ret vild med at hun havde en drøm siden hun var helt lille, nemlig at flyve. Og når hun når den drøm, sætter hun sig et nyt mål, og hun går benhårdt efter det. Det er det jeg kalder for Girl Power!

Som jeg kort nævner er Amelia også sej fordi hun inspirere så mange andre til at leve deres liv, og være mindre frygtløs. Det er noget af det sejeste man kan, og det mener jeg virkelig! At inspirere andre er en gave, og det gør hun. Jeg tror at de fleste børn er vilde med maskiner, og derfor også flyvemaskiner, og derfor godt kan sætte sig ind i hvor sejt det er at hun kan styre sådan en! I den vuggestue jeg arbejder vil de ikke kunne forstå hvor sejt det er at hun er den første kvindelige pilot, men de vil godt kunne forstå at hun var det. Hvis vi til gengæld går til en mellemgruppe på 3-4 år, så ville de godt kunne forstår det. Nok ikke på samme måde om jeg gør, men de ville med sikkerhed sige at det var sejt, og jeg er ret sikker på at en eller to af dem, ville sige at de også ville flyve en flyvemaskine en dag.

Stjerner: 5/5

Simone de Beauvoir

Forlag: Forlaget Albert

Forfatter: Ma Isabel Sánchez Vegara

Handling: Bogen handler om den stærkeste Simone der har levet! Simone voksede op i et rigt hjem, hvor der var nogle som gjorde alt for dem. Simone var meget klog, og hendes far sagde at han var stolt over at hun havde en hjerne som en mand. Allerede der synes hun at der var noget galt.

Da hun blev lidt ældre, brød krigen ud, og hendes familie blev fattig. I den periode lagde hun mærke til at det altid var hendes mor der lavede maden og alt det huslige nu, aldrig hendes far. Det synes hun ikke var helt fair.

Hun blev hurtigt enig med sig selv om at når hun blev stor ville hun ikke være afhængig af en mand, og som hun blev klogere og klogere, begyndte hun at sætte spørgsmålstegn ved om gud fandtes? (OMG HVOR SEJ ER HUN IKKE LIGE, ALLEREDE HER!)

Som ældre begyndte hun at skrive bøger om hvor vidt det var i orden at mænd bestemte over kvinder, og medbragte store skandaler. Med andre ord er Simone nok en af de sejeste feminister!

Min mening: For at være helt ærlig så vidste jeg ikke helt hvem Simone var. Jeg havde en idé, og den var på mange måder rigtigt, men jeg vidste slet ikke så meget om hende, som jeg gjorde efter at have læst denne bog.

Først vil jeg lige sige, at det her sker ikke så tit, men jeg kom sgu til at græde ved at læse den her bog, og det kommer meget bag på mig, for uden at nogle af jer skal hade mig, synes jeg godt at emnet som er omdrejningspunktet i denne bog, til tiden kan blive for meget. Jeg ved ikke helt hvad det var ved denne bog, men den fik nogle følelser op i mig, som rørte mig virkelig meget, og som jeg synes er ret smukke.

Simone er jo en virkelig sej kvinde! Sådan for fuc***g alvor, og jeg ved ikke hvorfor jeg ikke kendte til hende. Jeg synes det er fedt den måde som hun tænker på, allerede som helt lille. Hun forstod ikke hvorfor der var forskel på mænd og kvinder, og så gjorde hun noget ved det. Det er om noget en historie jeg vil give videre til mine børn. Det er mega sejt at se et problem, og så gøre noget ved det, fordi man ved, at ellers kommer det til at gå for vidt. Jeg synes det er cool, og hun fortjener så meget respekt, som hun overhovedet kan få!

Det var sidste bog i serien indtil videre, og jeg ved lt ikke hvordan jeg på noget måde skal anbefale den her serie nok til alle. Det er ikke kun folk med børn som kunne have godt af at læse den, for nogle gange, synes jeg, at det gør noget ved mig, at få det ind med ”børnesprog”. Det gør at jeg tænker mere over det på en måde, og jeg elsker det!

Stjerner: 5/5

Dumme Donald bygger en mur i børnehaven

Små mennesker, store drømme bog 5 + 6