57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Små mennesker, store drømme bog 3 +4

Bøgerne er anmeldereksemplarer

Bøgerne er anmeldereksemplarer

Ella Fitzgerald

Forlag: Forlaget Albert

Forfatter: Ma Isabel Sánchez Vegara

Handling: Bogen handler om lille Ella, som elsker musik. En dag dør hendes mor, og hendes verden bryder sammen da hun er nødt til at flytte til New York. Men Ella mister aldrig troen eller lysten til at synge, så det er det hun satser på, ved at gøre det på gaden, for en dag at blive opdaget. Og det gør hun…

Hun bliver forsanger i et band, men vælger noget tid efter at forlade det, og tage sin karriere i egen hånd.

Min mening: Tbh. kendte jeg ikke så meget til Ella før jeg læste den her bog. Jeg har hørt om hende, men jeg kendte ikke hendes historie. Og igen, det er det de her bøger kan. Lukke op for ny viden om personer, som man faktisk synes er ret seje. Ella i hvert fald er inspiration til alle som går og drømmer om at blive til noget en dag, og så viser hun også at selvom der er bump på vejen, skal man ikke stoppe med at drømme.

Det at Ella gør noget ved sin karriere selv, synes jeg er mega sejt, og specielt i den tid. Og hvad der er endnu mere sejt, er at det jo gik fint, og at alle synes hun er så god!

Jeg ved godt at jeg har sagt det før, men de her bøger giver mig bare så meget håb. Forlaget Albert har virkelig fat i noget her, ved at udgive den her serie. Jeg synes at bøgerne er så gode til at oplyse på en børnevenlig måde. Bøgerne er lette at forstå, og jeg er sikker på at børnene fra mit arbejde ville synes at billederne i bøgerne er gode, og man ville let kunne lave den klassiske Hvad-er-det?-leg med dem, fordi de er så detaljeret. Jeg er ret vild med dem, så hvis det stod til mig, ville det være obligatorisk at børn burde få læst de her bøger op.

Stjerner:5/5

Rosa Parks

Forlag: Forlaget Albert

Forfatter: Lisbeth Kaiser

Handling: Rosa voksede op et ret uheldigt sted, især fordi hun havde den hudfarve hun havde. Der blev set ned på sorte mennesker i datidens Alabama (”datidens”… er det en voldsom anklage, hvis i forstår?), og de sorte blev ikke set som at være noget værd. De måtte ikke engang komme med bussen. Hun arbejde hårdt for ligestilling mellem hvide og sorte mennesker, og de fik da også lov til at komme med bussen, men de skulle sidde bagerst, og de hvide forventede at de sorte flyttede sig, hvis der ikke var nok pladser.

Men det ville Rosa ikke være med til, og da en hvid mand ville have hendes plads i bussen en dag, stod hun op for sig selv, og sagde: Nej!

Min mening: Rosa er ret sej! Jeg synes der ligger noget meget vigtigt i den her historie. Jeg synes at Rosa er sej, men det er ikke bare fordi hun sagde nej til en hvid mand. Nej, det er fordi hun kæmpede for ligestilling, fordi hun følte sig uretfærdigt behandlet. For det første lærer det os, at hvis man føler at noget er forkert, så gør noget ved det, for det kan du! For det andet viser det os noget om hvor forfærdeligt det var at være sort dengang, og på den måde får vi lidt historie indover.

Rosa gjorde alt hvad hun kunne, og kun kæmpede for det som hun syes var rigtigt, hvilket jeg ikke kan lade være med at synes er rigtig sejt, og det tror jeg at vi alle sammen mere eller mindre kunne lære noget af. Jeg er i hvert fald sikker på at den her bog vil være god for mange at læse, og det så synes jeg også at Rosa er en mere vigtig person ens folk tror. Hun turde at gøre noget. Hun gjorde det, hun tænkte det ikke bare, og det kræver alligevel en del, og jeg synes personligt at det er vildt sejt. Kæmp for det, og gør noget hvis du føler dig uretfærdigt behandlet!

Sikke en lektion at få med sig som helt lille, men prøv lige at tænk over hvor vigtigt det er, eller kan blive…

Stjerner: 5/5

OBS: Husk at tjek de nye bøger ud i denne serie, som er til de helt små (Se billedet under teksten). De hedder Min første og er papbøger. SÅ SØDE!

58373210_846660939054065_8718378110132682752_n.jpg

Små mennesker, store drømme bog 5 + 6

Små mennesker, store drømme bog 1+2