57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Små mennesker, store drømme bog 1+2

Bøgerne på billedet er anmeldereksemplarer.

Bøgerne på billedet er anmeldereksemplarer.

Frida Kahlo

Forlag: Forlaget Albert

Forfatter: Ma Isabel Sánchez Vegara

Handling: Bogen handler i bund og grund om kunstneren Frida Kahlos liv. Den handler om hvordan hun voksede op med sin familie i Mexico, hvordan hun blev syg allerede som barn, og følte sig anderledes. Den kommer også ind på hendes uheld som gjorde at hun skulle ligge i sengen i lang tid. Det var sådan det hele startede. Hun begyndte nemlig at tegne, og male selvportrætter. Og en dag skulle hun så vise sine malerier, og alle var vilde med dem.

Min mening: Jeg ELSKER Frida Kahlo! Jeg lærte om hende alt for sent i mit liv, nemlig da jeg gik i gymnasiet. Vi havde om hende i billedkunst, og hun har siddet fast lige siden. Det er derfor det er så perfekt at første bog i denne smukke serie om stærke kvinder, lægger ud med hende. Frida er en stærk kvinde, og jeg synes det er vigtigt at lære vores børn nogle af de ting, som Frida kan. Nemlig at man skal blive ved med at tro på sig selv, og at man bliver nødt til at se tingene på den positive side, og gøre det man vil. Jeg tror og håber sådan på at vi får nogle seje drenge og piger ud af det her, som tror på sig selv.

Som voksen finder jeg også den her bogserie meget interessant, og jeg nyder virkelig at læse bøgerne. Forlaget Albert er nok en af de forlag som gør at jeg har lyst til at få børn! Og det er altså ret stort.

Udover deres fantastiske indhold, så er den her bogserie simpelthen så guddommelig smuk! Jeg elsker illustrationerne, som er tilpas barnlige, men på en stilet måde, som gør at jeg som voksen også synes at de er virkelig flotte. Næsten små kunstværker. Så både på grund af indholdet, men også udseendet, synes jeg at de her/den her bog er værd at anskaffe sig.

Stjerner: 5/5

Coco Chanel

Handling: Bogen handler om vores alle sammen Coco Chanel. Vi kender hende nok alle sammen for hendes designertasker, og hendes smykker, men i bogen får vi af vide hvordan hun er så meget mere end det. Hun lærte nærmest de franske kvinder, at klæde sig som de havde lyt til, og selvom hun fik en masse dømmende blikke, gav hun aldrig op.

Vi hører selvfølgelig om hvordan det hele startede, og om hvordan hun gik på en pigestole, og blev undervist af nonner. Så får vi hendes historie hele vejen op til den kæmpe succes som hun er i dag, og som vi alle sammen stort set kender.

Min mening: Som jeg nævner i beskrivelsen af bogen kender vi alle sammen Coco fra hendes design, men hun er meget mere end det. Jeg kendte faktisk ikke hele hendes historie, og den er virkelig god og imponerende. At blive ved med at tro på sig selv, selvom alle kigger skævt til en, kræver alligevel en del selvsikkerhed og mod. To kvaliteter som vi vel alle sammen gerne vil give videre til vore børn, og hvilket bedre måde at gøre det på, end igennem den her fine bog.

Jeg synes især det er cool at hun startede sin helt egen butik, og jeg er sikker på at de fleste børn vil synes at Coco er ret modig og sej, derfor passer hun så godt ind i den her serie. Også fordi, at ja, hendes passion var design, men ikke kun design, hendes passion var at designe tøj som damerne gad at gå med, og som var behageligt. Så den der lidt nedladende holdning til folk der går op i tøj, tasker og smykker, kan vi vidst godt smide væk, og tænke på Coco imens.

Virkelig god bog, med fine illustrationer, så elegant og god en fortælling, og så stilet en bog. Jeg er fan!

Stjerner: 5/5

Små mennesker, store drømme bog 3 +4

Fantastisk seje kvinder, der forandrede verden