57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Se nu der, hvad katten har slæbt ind...

Bogen er et anmeldereksemplar

Bogen er et anmeldereksemplar

Forfatter: Joy H. Davidson

Forlag: Straarup&Co

Handling: Bogen handler om to børn som skal sove hos deres farmor. Farmor har en fræk kat, som laver ballade hele tiden. Hver morgen når de står op, har katten gjort noget. Den har slæbt noget med ind. Det er alt lige fra skrald til andre døde og levende dyr. Den er rigtig slem, og den bliver ved, lige meget hvad. Men en dag får farmor nok, og da de to børn står op er der helt stille i huset. Farmor er ikke i gang med at råbe af katten, faktisk kan de slet ikke høre katten…

Min mening: Jeg synes at den her bog er ret sjov! Jeg kan godt lide at den er meget detaljeret, og så er det fedt med alle de gentagelser. Det syes børn i hver fald, og det er jo det som er målet her. Når jeg læser en bog med mange gentagelser på mit arbejde, er det som om børnene jo godt ved hvad der skal ske, men alligevel bliver overrasket og synes at det er sjovt.

Udover det er der enderim på hvert side, som jeg synes er en fin idé hvis man kan få det ind så det giver mening. Og det gør det i den her bog.

Jeg synes også at bogen kan være med til at fortælle børn hvilket stort ansvar det er at have dyr. Det er ikke bare altid sjov og ballade, det er også hårdt og kedeligt arbejde at skulle vende den af med alle de dårlige ting den kan finde på, præcis som farmor gør til sidst i denne bog, ved at gøre hendes kat til en indekat. Det begreb kan man også¨have en snak om. Helle ansvars-snakken ville være fin at tage i forlængelse med denne bog, så jeg er godt tilfreds med den.

Illustrationerne: De er sådan lidt Bon Bon-Land agtige, ellers er det bare mig som er helt væk? Ej, jeg synes at de er ret sjove, og jeg kan godt lide de ret mørke men stærke farver. Jeg kan også godt lide at hele siden er en stor illustration, hvor der er fundet plads til noget tekst, og ikke omvendt. Det er helt sikkert sådan en børnebog til den her aldersgruppe skal være.

Stjerner: 3,5/5

Stormhvalen

ABC for barske børn