57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Dumme Donald bygger en mur i børnehaven

Bogen er et anmeldereksemplar

Bogen er et anmeldereksemplar

Dumme Donald bygger en mur i børnehaven

Forlag: Alvilda

Forfatter: Måns Gahrton og Amanda Eriksson

Handling: Nogle børn fra børnehaven har hørt, at der skulle starte en ny dreng. De ved at den nye dreng bor i det store hvide hus, og hedder Donald. Og så håber de ikke han er lige så sur som han ser ud.

Men da Donald starter i børnehaven finder de ud af at han er virkelig sur, og han vil alt selv. Han vil ikke lege de dumme lege de leger, han vil selv lege. Han vil bestemme hele tiden, også selvom de voksne siger at det må han ikke. Han driller de små ved at bygge en mur, så de ikke skal være sammen med dem, og tænder alle lysene, selvom det er solskinsvejr udenfor.

Men til sidst finder Donald ud af at det er sjovere at lege med de andre børn, og at det er bedre at have nogle venner, end at være helt alene.

Min mening: Så nice!

Jeg har hørt fra et par stykker at den her bog skulle være lidt for meget, men helt seriøst, den er så god. Jeg synes for det første at historien er fin, med gode budskaber. Donald vil virkelig gøre alt selv, og han vil på ingen måde være sammen med de andre børn. Han vil bare være sur, og have tingene på sin måde. Og det er så fint at han til sidst indser at det faktisk at sjovere at være en del af et fællesskab, og gøre ting sammen.

For det andet kan vi jo ikke benægte at det er en fortælling om vores ”gode” præsident Donald Trump, og hans måde at gøre tingene på. Det er en af de ting som gør den virkelig sjov for voksne at læse, og hvis vi lige sætter vore børn ind i det med en lille smule politik indover, så er det her jo ikke bare en børnebog, så er det en lærebog, hvilket er mega cool!

Illustrationerne i bogen er gode (vi er ikke i tvivl om at det er den Donald der bliver snakket om), og passer godt til fortællingen på en måde. Jeg han godt lide at det ligner noget som jeg også tror at jeg kunne tegne, men sikkert ikke kunne. Det gør det hele en lille smule mere børneagtig, og en lille smule mere hyggeligt.

Jeg synes virkelig at det er en cool bog, som kan lære børn en masse.

Stjerner: 4/5

Bogen om Blom

Små mennesker, store drømme bog 7 + 8