57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Molly og Kurthilde

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren

Forfatter: C.G. Valentin

Forlag: Forlaget Petunia

Handling: Bogen handler om hunden Molly som er ude at gå tur med sine mennesker. Lige pludselig, da hun ligger og ruller rundt nede på jorden, ser hun en lille snegl. De ser hinanden an, og sneglen vil med Molly da hun løber, så det kommer hun. Sneglen siger at den hedder Kurthilde, og Molly siger at det er et underligt navn, eller, i hvert fald anderledes. Kurthilde, kan man virkelig hedde det? Så spørger Molly om Kurthilde er en dreng eller en pige, og det synes hun er et underligt spørgsmål, for er det ikke lige meget? Men Molly får en forklaring, og begynder at tænke en smule over det her med at være en han eller en hun. De møder også en edderkop på deres vej, og den er klædt ud som en ninja, men det er slet ikke det den vil…

De ender alle sammen med at blive venner, og bo meget tæt på hinanden, så de altid kan hilse på hinanden.

Min mening: Den her bog er så fin! Jeg kan rigtig godt lide at der bliver sat ord på Mollys tanker om at være en dreng og en pige, og at hun syns at det er lidt skørt når Kurthilde er begge dele. Jeg tror det er sådan mange helt små børn vil have det, og måske ikke forstå det lige med det samme. Til gengæld vil de også accepterer det, for det er de på en måde nødt til, men de vil også gerne, fordi de, når de er så små, ikke kan se at der er noget galt med det (husk nu, jeg sagde ikke at der er noget galt med det, men jeg siger bare at mine bedsteforældre nok har lidt svære ved det, for første gang de så en transkønnet, var de sikkert gamle, og der var det helt sikkert heller ikke så accepteret, som det er nu), og det er også lidt det Molly gør. Hun accepterer Kurthilde og synes at sneglen er sød, så på den måde tror jeg at det er et rigtig fint billedede på hvordan små børn har det med det med køn, for de er meget hurtigt bevidste om, om de er en dreng eller en pige, og kan godt se forskel. Humoren i den her bog er sød. Edderkoppen er cute, og hele deres lille rejse sammen, som jo egentligt kun varer en gåtur, er skøn, og jeg synes at C.G. Valentin har gjort et godt stykke arbejde. Der er sgu ikke så meget at klage over… Jeg er sikker på at det ville være en fin bog at læse for børnehavebørn.

Illustrationerne: De her illustrationer er simpelthen så søde! Jeg er vild med den måde de er tegnet på, og så synes jeg også at farverne er virkelig smukke. Så lyse og farverige. Bogen er bygget op så der er tekst på den ene side, og tegning på den anden. Det kan jeg i princippet godt lide, men for at være helt ærlig kunne der godt have været lidt farver eller en blomst i hjørnet på tekstsiden. Det bliver en smule for enkelt på tekstsiderne, men det er jo et ret lille problem, ville blot lige nævne det. Faktisk ligner billederne lidt noget fra en malebog… Ej, dem synes jeg virkelig godt om, og er sikker på at børn også ville kunne lide dem.

Stjerner: 4/5

Urskovsalfabet +Farvefindebogen

Mumitrolden og den usynlige gæst