57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Milles nye ven

Bogen er et anmeldereksemplar

Bogen er et anmeldereksemplar

Forlag: Straarup&Co

Forfatter: Anne Hjernøe

Handling: Bogen handler om Mille, som ikke gider i skole, fordi hendes bedste veninde er syg, og derfor ikke er der. Derfor prøver hun med sin mors læbeskift at få det til at se ud som om hun har fået skoldkopper, men den hopper hendes forældre ikke på. Især ikke hendes far som er læge, og ved at hun har haft det en gang, og derfor ikke kan få det igen.

Men Mille gider bare ikke at være i skole uden Sofia. Da hun alligevel kommer derover synes hun at det hele er kedeligt, for hun har ikke nogen at lege med, og alt er galt!

Lige indtil hun møder Mikkel. Han er ny, og hun får af en af de voksne lov til at bage pizza sammen med Mikkel og lære ham at kende. Og Hun kan godt lide ham, og de bliver hurtigt venner….

Men hvad så da Sofia kommer tilbage? Nu er hun jo venner med Mikkel…. Kan de godt alle sammen være venner?

Min mening: Jeg synes at det er en rigtigt hyggelig bog. Nok en bog for de lidt større børn. Altså, jeg siger ikke at små børn ikke ville få noget ud af den, men jeg tror den ville passe perfekt til de børnehavebørn hvor jeg arbejder, som er 5-6 år og ellers den vej op.

Jeg kan godt lide at den er delt op i kapitler. Det gør at man let kan bruge den som en form for godnathistorie, selvom emnet måske ikke ligefrem siger Godnat skat, nu skal du sove sødt… Den er god på den måde at man kan tage et kapitel hver dag, indtil den er slut, og for det ikke skal være løgn, er der en opskrift med i bogen, hvilket jeg er sikker på at mange børn vil synes er sjovt, og vil have pizza med det samme.

Emnet er venskab, og det at møde nye mennesker. Mille er meget låst fast sammen med Sofia, men hun finder hurtigt ud af at hun også godt kan være venner med andre. Mikkel er jo sjov, og det at hun er venner med ham, gør ikke at hun ikke kan være venner med andre. Det synes jeg er rigtigt fint, og jeg synes det er en god ting at lære børn.

Illustrationerne: Der er ikke mega mange af dem, hvilket gør at jeg også synes at den henvender sig bedst til lidt ældre børn. Men dem der er er søde nok. De er detaljeret og der er mange farver. De bliver nok aldrig ligefrem mine yndlingsillustrationer, men jeg hader dem heller ikke. Jeg synes de er ret typiske for en børnebog.

Stjerner: 3.5/5

ABC for barske børn

Bogen om Blom