57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

E.T.

Bogen er et anmeldereksemplar

Bogen er et anmeldereksemplar

Forfatter: Bogen er baseret på filmen skrevet af Melissa Mathison

Forlag: Carlsen

Handling: Bogen handler om drengen Elliott, som føler sig en lille smule udenfor, fordi han ikke må være med til at hænge ud sammen med sin storebror og hans seje venner. Det eneste han må er at hente deres pizza. Men faktisk ændre det hans liv at han henter de forbandede pizzaer.

Ude foran ser han nemlig noget lyse op i skuret, og kigger med det samme derind. Der sidder et væsen. Elliott ved ikke hvad det er, men finder hurtigt ud af at folk leder efter den fordi det er et rumvæsen.

Han bliver gode venner med væsenet, som han kalder E.T. de leger sammen og har det sjovt, men E.T. vil gerne hjem. Selvom Elliott er blevet venner med E.T. så ved han godt at det er det rigtige, og derfor hjælper han ham med at komme hjem.

Min mening: Jeg har aldrig set filmen (hvilket min mor synes er en skam og fejl og alt muligt), men jeg har faktisk fået en lille smule lyst til det, ved at læse denne bog. Jeg synes at den er helt vildt sød. Historien er skøn, og man kan lære mange gode ting af den.

For det første er jeg bare vild med idéen om at en lille dreng bliver venner med et rumvæsen. Det synes jeg allerede der er vildt sødt, men også en lille smule sejt. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke over at den kan have en pointe med at E.T. ikke er ond. Bare fordi det er noget vi ikke kender til, behøver det ikke at være ondt, og ville os ondt. Både det, og så det er Elliott tager afsked med sin ven, selvom det er meget svært, men det rigtige, synes jeg er to gode ting at læse børn. Selvfølgelug skal børn heller ikke bare være godtroede, og ja, jeg ville sgu også blive bange hvis jeg var Elliott, men jeg håber i forstår hvad jeg mener.

Udover det synes jeg at det er vildt sejt at det her jo er en gammel klassisk film, som er blevet kortet så meget ned, at man simpelthen har valgt at lave en børnebog ud af det. Jeg synes det er så cool, og virkelig sejt, at børn allerede som helt små kan kende til den slags klassikere som deres bedsteforældre så da de kom i biografen.

Alt i alt kunne jeg ikke synes bedre om en bog end jeg gør om den her. Den er perfekt, sååååå sød!

Illustrationerne: Som resten af bogen synes jeg virkelig at de er søde. Jeg er vild med den stil der er tegnet i her. Den gør det hele en smule retro og virkelig fint. der er mange detaljer, og så elsker jeg at der er så mange illustrationer. Nogle gange er der for mange, andre gange for få, men i den her bog er det lige tilpas.

Stjerner: 5/5

Tilbage til fremtiden

Små mennesker, store drømme- Muhammad Ali