57317104_288932815356268_118877062596395008_n.jpg

Hej!

Jeg elsker bøger, og jeg håber at du igennem min blog vil kunne finde den helt rigtige bog for dig, og blive inspireret til gode læseoplevelser.

Kriminoveller

Bogen er en gave fra forlaget.

Bogen er en gave fra forlaget.

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

Forlag: Politikens Forlag

Handling: Bogen indeholder to kriminoveller, hvor den ene hedder Små diskrete drab, og den anden hedder Sprækken.

Små diskrete drab handler om en mand som er blevet forladt af sin kone, fordi hun synes han var for kedelig. Det hænger han sig ret meget i, og vælger som en del af en forandring at gå til frisøren. I salonen overhører han nogle ældre damer snakke om hvordan de ønsker deres mænd døde, og sådan begynder hans karriere som legemorder. Pludselig står han og har slået en masse mennesker ihjel, og hans liv er alt andet end kedeligt. Han har mange penge, nyder livet, slår et par mennesker ihjel, men hvad sker der når der er en der kommer på sporet af ham? Han prøve at dræbe ham, men hvad hvis han ikke kan?

Sprækken handler om en betjent som bliver kaldt ud til en adresse hvor der er fundet to lig. Så skifer vi i tiden. Tilbage til krigen og hører hvordan en mand er ”fanget”, men der er en der passer på ham. Da han ser at hun har forrådt ham slår han hende ihjel, og det samme gælder hendes elskede…. Derefter går han hen i kirken og gemmer sig, og sætter sig selv til at dø. Så går vi frem i tiden igen, til betjenten, som står overfor en helt anden opgave end han troede. For de finder manden, men kan ikke finde ud af hvem han er, de ved bare at det er ham der er morderen.

Min mening: Det her er det første rigtige krimi jeg læser, og så fra en af de bedste indenfor genren. Hvis vi starter med Små diskrete drab, så synes jeg at den var virkelig god. Jeg synes at den var spændende, og på en måde kunne jeg godt lide at Lars bare sprang ud i tingene, og gjorde lidt hvad han havde lyst til, efter at hans kone alligevel var gået fra ham. Han havde humor, og af en eller anden grund holder jeg lidt med ham og forstod ham, selvom han jo er morderen! Jeg syne også at det er ret modigt af ham, og at han er alt andet end kedelig. At han forresten hænger sig så meget i at det er derfor hans kone gik fra ham, synes jeg er morsomt. Det er selvfølgelig ikke fedt at få af vide at man er kedelig, men for ham var det bare det værste i hele verden!

Når det kommer til sprækken synes jeg for at være ærlig at den var en lille smule forvirrende til at starte med, indtil man lige fattede hvad der skete. Når der var  på plads var den fin. Jeg synes ikke historien var mega spændende, men heller ikke KEDELIG, for guds skyld. Men det jeg synes bedst om ved den, var helt sikkert måden historien blev fortalt på. Den var ret sjov, og jeg er sikker på at hvis det havde været en anden bog eller historie som var bygget op på den her måde, ville jeg nyde den.

Stjerner: 3,5/5

Elverdans bog 1- Tankespinder

Medaljonen