Anmeldelser

Hjertet og flasken

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen

Forfatter: Oliver Jeffers

Forlag: Carlsen

Handling: Hjertet og flasken er en fantastisk historie om en pige som har alt som et barn skal have. Glæde og fantasi, men en dag, i takt med at hun bliver ældre og hendes far dør, forsvinder det, og hun bliver faktisk så bekymret for verden og hende selv, at hun ligger hendes hjerte ned i en lille flaske, og går med det rundt om halsen. Men kan hun leve uden et hjerte, eller overlever hun bare? Det får hun svaret på, da hun en dag møder en anden lille pige….

Min mening: Det er meget kort hvad bogen handler om, men den indeholder så meget mere. Jeg elsker faktisk budskabet med bogen, og så er det så vildt med den her helt tydelige forskel på glæde i alt almindelighed, og barneglæde. Den lille pige lever i en fantasiverden i forhold til de voksne, og det er ret magisk.

Jeg kan også godt lide at når hun er blevet ældre, prøver hun så inderligt at lade være med at bekymre sig, men kan ikke. Det er jo sandheden. Der følger bekymringer med det at bliver voksen, og det er ikke bare noget man kan glemme.

Der er på et tidspunkt hvor det helt klare skel er, og på en måde kan man fornemme at bogen bliver noget andet fra det tidspunkt, og det at den har det her seriøse emne gør at voksne også kan få meget ud af den (selvom jeg er ret sikker på at voksne kan få noget ud af de fleste børnebøger).

Jeg arbejder i en børnehave/vuggestue, og er sikker på at hvis jeg læste denne op for dem, ville de også blive bekymret. Altså, i 2 sek. og så ville de komme videre i livet, for det er det børn gør. Jeg tror ikke at børnehavebørnene ville finde den sjov, men den ville nok give dem noget at tænke over, og det er det der er meningen med den. Det er ikke en HAHA-sjov-bog, det er en bog der sætter gang i tankerne.

Nyd det imens du kan… Barndommens glæde.

Udseende: Altså, jeg er fan af Oliver Jeffers. Jeg synes at han er et geni, og det gælder også med den her bog. Jeg er vild med hans enkelthed, også selvom der sker meget på nogle af siderne. Det er fint og skrøbeligt på den ret perfekt måde. Og jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er vild med at bogen er så gul, haha!

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *