Ikke kategoriseret

Top 18 fra 2018

Mange af bøgerne er anmeldereksemplar

Lige inden jeg starter, vil jeg lige minde jer alle sammen om, at der ikke er nogen af de her bøger der er dårlige. Det er creme de la creme fra 2018, og der er så mange andre gode bøger, men de her er min top 18, og jeg håber du kan bliver inspireret, eller at du er enig med mig i nogle af bøgerne jeg har valgt. Og så inden jeg går igang er 16 ud af de 18 bøger anmeldereksemplar. Ikke at det er vigtigt eller har gjort nogen forkel på hvad plads de er landet på, men jeg SKAL skrive det.

ENJOY!

#18: Små mennesker store drømme serien.

Denne serie er helt fantastisk, og kommer kun på en 18. plads fordi det er børnebøger. Og nu kan det lyder som om jeg ikke kan lide børnebøger, men jeg elsker dem faktisk. Der er så meget håb i alle børnebøger, men i alle de andre bøger jeg har valgt, er der af gode grunde mere historie, så derfor er de her. Bøgerne er fantastiske, og handler om stærke og seje kvinder, som har stået ved deres drømme, og vist alle, at hvis man tror på sig selv, kan man alt. De er så smukke, ikke bare indeni, men også udenpå.

Bøgerne kan købes her: https://www.saxo.com/dk/products/search?query=sm%C3%A5+mennesker+store+dr%C3%B8mme

#17: Hvis det er os

Hvis det er os handler om to drenge som møder hinanden tilfældigt i NYC, og som synes de har en kemi, men når aldrig at få hinandens kontaktinformationer, så de bliver nødt til at lede efter hinanden på andre måder. Personligt synes jeg at det var en fin bog om skæbnen og om at prøve at give kærligheden en chance, men jeg havde desværre for store forventninger, fordi det er to helt fantastiske forfattere der har skrevet den, men det levede den ikke helt op til. Alt i alt en skøn bog, hvis du ikke har nogle forventninger!

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/hvis-det-er-os_becky-albertalli_haeftet_9788711900062

#16: Mørke rum

Det her er helt sikkert en af de vigtigste bøger jeg har læst i år. Den handler om overgreb, det at skulle leve op til nogle forventninger, og om hvordan det er svært at leve med nogle ting. Jeg synes at den her bog er så god. Den er både virkelig barsk, men samtidig så fin. For mig viser den begge sider af et overgreb, og hvordan sådan en hændelse kan ødelægge liv. Det er forfærdeligt, og den får en til at tænke, hvilket altid er godt.

Bogen kan købe her:https://www.saxo.com/dk/moerke-rum_kristina-aamand_haeftet_9788711690956

#15: Dear Evan Hansen

Den her bog er endnu en af dem jeg havde alt for høje forventinger til, men som stadig er god. Historien i bogen er vildt god og faktisk også lidt spændende. Evan får nemlig rodet sig ind i nogle andre menneskers liv på en uærlig måde, men når han først er der, ved han ikke helt hvad han skal gøre for at fortælle dem sandheden på en god måde. Det er lidt svært for ham, for han hjælper faktisk de her mennesker.

Bogen kan købes her: https://www.carlsen.dk/kaere-evan-hansen

#14: Leah på offbeatet

Det er en skøn fortælling om venskab ikke mindst, og om hvordan man acceptere sig selv, og springer ud. Jeg synes at det er en fin bog, og det som er så sjovt ved den, er at hvis man har læst Simon VS. verdens forventninger, så kan man genkende personerne. Det forgår nemlig i samme univers, og vi hører lidt til Simon og Bram. Udover det er Leah en skøn person, som jeg tror de fleste kan relatere sig til.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/leah-paa-offbeatet_becky-albertalli_haeftet_9788711900048

#13: Mælk og honning

Det her er den første digtsamling jeg nogensinde har læst, og Rupi Kaur gjorde det til en helt fortryllende oplevelse. Hun leger med ordene på en måde jeg slet ikke vidste at man kunne, og gør dem næsten magiske, hvilket jeg forelskede mig helt vildt i. Hun skriver om det er være kvinde, og så har mange af digtene en seksuel undertone, uden at blive for meget. Jeg synes at det er perfekt læsning, og hvis du ikke har læste digte før, er det her det perfekte sted at starte.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/maelk-og-honning_rupi-kaur_haeftet_9788711900796

#12: Små påsatte brande

Det her er en virkelig interessant bog, som jeg føler, efter at have læst den, at jeg ikke rigtig kan sige helt vildt meget om, men imens jeg læser den og nu her bagefter, kan jeg sige at den er tiden værd. Den har så mange dimensioner, og ting man skal tænke over at man bliver en smule udmattet, men på den fede måde. Det er på en måde et lille mesterværk.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/smaa-paasatte-brande_celeste-ng_indbundet_9788740046786

#11: Ilttyv- Gennem sløret

Nicole er bare god, sådan er det. Men den her serie har eg et eller andet for, og den sidste bog her, er AMAZING! Hvis du ikke har læst Ilttyv-serien endnu, så skal du i gang, pr. omgående! Den er så god, og den sidste bog her, er jeg helt solgt i, men det hænger nok lidt sammen med at det er den der slutter det hele, men også i høj grad at det er den sørgelige. Jeg ved ikke hvad det er med mig, men bøger der får mig til at stortude, er jeg vilde med, og den her er en af dem.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/gennem-sloeret_nicole-boyle-roedtnes_indbundet_9788771059380

#10: Aristotles og Dante opdager universets hemmeligheder

Denne bog er så smuk! Ikke bare udenpå, men i den grad også indeni. benene var blæst helt væk under mig, da jeg læste den, fordi ord kan gøre så meget ved en. Forfatteren gør noget som er helt fantastisk. Han gør at det er som om at der ikke er nogle af ordene der er overflødige, og bare er der for at bogen skal være lidt længere. Det er utroligt, og historien holder 100%

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/aristoteles-og-dante-opdager-universets-hemmeligheder_benjamin-alire-saenz_haeftet_9788711697948

#9: Et fuldstændigt fantastisk fænomen

Denne bog er en af dem jeg har set mest frem til i år, og den er vildt god! Den handler om en pige, som opdager en skulptur, som nogle viser tror er et rumvæsen. På den måde, og af den simple grund, bliver hun kendt, og ikke bare på nettet, selvom det starter på den måde, men også IRL. Det vender op og ned på hendes liv, og så er der jo det med den skulptur… Er det et rumvæsen? Hank er ligesom sin bror ret genial, og så er denne her bog både spændende, og har massere af humor.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/et-fuldstaendig-fantastisk-faenomen_hank-green_haeftet_9788740051919

#8: Solen og hendes blomster

Fordi jeg var så glad for Mælk og honning, skulle jeg selvfølgelig også læse den anden digtsamling at Rupi Kaur, som er Solen og hendes blomster. Denne bog skuffer på ingen måde, faktisk er den bedre end mælk og honning. Hun gør det samme med at lege med ordene på en magisk og helt fortryllende måde, men denne gang er det som om at der er en bedre sammenhæng mellem digtene, og så er der en del flere triste digte, hvilket jeg elsker. Hun fik mig til at græde et par gange med denne bog.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/solen-og-hendes-blomster_rupi-kaur_haeftet_9788711902974

#7: For evigt. Måske

Puha, den her bog er barsk, men vigtig og mega god. Jeg vil ikke fortælle helt nøjagtigt hvad den handler om, for hvis du ikke har læst den, ville det være en skam. Jeg kan sige så meget at den handler om forelskelse, og at kærlighed gør blind. Vold er aldrig okay, men hvad hvis man er forelsket, og ikke kan se ud over det? Jeg græd da jeg læste den her bog, for forfatteren skriver på en skøn måde, som gør at vi som læsere godt ved at det er forkert det der foregår, men alligevel er vi lidt forelskede.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/for-evigt-maaske_anica-mrose-rissi_haeftet_9788711691311

#6: Delte skæbner

Jeg er jo en af dem som er fan af Dødens mærker, og Delte skæbner er en perfekt toer. Jeg synes at den er spændende hele vejen igennem, og så har den en fin slutning, som godt nok kræver nogle ofre, men sådan er det. Jeg synes at Ako og Cyras historie har været god hele vejen igennem, og denne bog gør det godt.

Bogen kan købes her:https://www.saxo.com/dk/delte-skaebner_veronica-roth_indbundet_9788741500805

#5: Knivens stemme

Jeg havde ingen idé om hvad jeg gik ind til med den her bog, men hold da mund, den overraskede mig helt vildt. Den er en smule svær at forklare, men den er så meget din tid værd, og jeg er vild med personerne i den. Patrick Ness er jo et geni, men jeg har desværre altid haft det lidt ambivalent med hans bøger. Men, ikke den her! Den er forståelig, og så er den en spændende historie, som jeg ikke kan vente med at få en slutning på i 2019 hvor den 3. og sidste bog i serien udkommer.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/knivens-stemme_patrick-ness_indbundet_9788711699058

#4: Fjendens ansigt

Dette er efterfølgeren til Knivens stemme, og den gør det virkelig godt. I den her bog begynder der en lille krig (jeg skriver lille, fordi jeg tror den store kommer i bog nummer 3), og det er spændende at følge flere mennesker end kun 1. Jeg er jo en af dem som synes det er fedt at få det fra flere synsvinkler. Der er ikke så meget andet at sige, end at den skal læses.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/fjendens-ansigt_patrick-ness_indbundet_9788711699065

#3: Askeprinsen

Jeg vidste ikke helt om den her skulle på en 2. eller 3. plads, men nu kom den på en 3. Denne bog er nummer to i en serie der hedder Royals, og den serie er perfekt, Jeg vil ikke sige så meget om den, og du finder ud af hvorfor om ca. 4 sek.

Bogen kan købe her: https://www.saxo.com/dk/askeprinsen_erin-watt_haeftet_9788702237474

#2: Papirprinsessen

Papirprinsessen er første bog i serien Royals, og jeg ELSKER DEN! Jeg har lidt på fornemmeren at man enten elsker eller ahder den her erie, men jeg er en af de heldige som elsker den. Jeg synes at den er perfekt, men man skal selvfølgelig tage den for hvad den er. Det er en historie som indeholder alt det gode. Kærlighed, had, forelskelse, sex, OG EN MASSE DRAMA! Den var rigtig god for mig, på det tidspunkt jeg læste den. Jeg havde gang en en meget seriøs bog, som var en smule hård at komme igennem, og så begyndte jeg på den her, læste den, og afsluttede den anden. Og fik jeg nævnt at du får ikke bare en, men hele to nye Book-boyfriends, af at læse den?

Bogen kan/skal købe her: https://www.saxo.com/dk/papirprinsessen_erin-wtt_haeftet_97887022379

#1: Vores elskede

Jeg vil ikke fortælle for meget, for den her, SKAL du selv opleve. Jeg kan kun sige at det er den bedste og mest rørende bog jeg har læst i år. Jeg elsker den, og kan slet ikke anbefale den nok, til alle derude. Ligemeget om du elsker at læse eller ej, tror jeg på at du ville nyde denne bog. Den er relevant, og får en til at tænkte, og ikke mindst græde. Hold nu kæ** hvor jeg græd! Den skal du altså læse, hvis du ikke har fået gjort det her i 2018.

Bogen SKAL købes her (eller andre steder, haha, bare du får fat i den): https://www.saxo.com/dk/vores-elskede_kamila-shamsie_indbundet_9788740044614

Det var min TOP 18, jeg håber at du kunne lide den, og bare lige for at dele lidt flere gode bøger med jer, får i et par stykker her: Vent på mig, Hader hader ikke, Horizon, Drengen i den stribede pyjamas, Dallas København, Mellem os, så god som ny, Mowgli, 21 måder at dø, og Fordelen ved hemmelige forelskelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *