Bogsnak

BOGFORUM!

Hvad er bogforum? Til jer som ikke ved hvad Bogforum er, vil jeg lige hurtigt fortælle lidt om det. Bogfrorum er en en weekend, som i år er den kommende weekend, fra d. 26-28., hvor Bella centeret holder danmarks største bogmesse.  En masse forlag vil havde stande hvor man kan komme og hilse på folkene bag forlagene, snakke lidt med dem, købe en masse gode bøger, og hvor man kan høre interviews med en masse skønne forfattere. Det er i store træk hvad Bogforum er, men for mig er det så meget mere end det. Det koster 150 kr. – for en dag, men du kan også købe alle 3 dage for 320 kr. -, og hvis du spørger mig, er pengene godt givet ud. 

For mig er Bogforum en weekend, hvor jeg kan have lov til at leve i hele 3 dage, i bøgernes magiske verden. For mig som bogblogger, betyder bøger naturligvis en del for mig. Jeg elsker bøger, og det er der mange der gør, og derfor er det så fedt for os, at der er 3 hele dage, hvor vi kan slippe os løs. 

Jeg kan huske første gang jeg deltog i  bogforum. Det var min kærestes skyld, da det var ham som havde købt billetter til os. Det takker jeg ham virkelig for i dag. Nu har jeg været til det et par gange (4), og det bliver bedre og bedre for hvert år der går. Jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at tage til Bogforum. Jeg har fået en masse bekendtskaber gennem bogforum, og så er det sjovt at møde folk som man måske har skrevet med på Instagram eller lign., i virkeligheden. 

På Bogforums hjemmeside som jeg linker til nedenunder den her tekst, kan du finde programmet for årets events. Du kan tilrettelægge dit eget program inde på hjemmesiden, og så kan du enten printe det, eller få det sendt til din mail. Det er faktisk ret smart. Der er en masse skønne, både danske og udlandske forfattere på programmet i år. Jeg glæder mig blandt andet vildt meget til at se Helle Helle, Sarah Engell, Leonora Chritina Skov, Teri Terry, Gayle Forman, Louise O’Neill, Lisa Halliday og mange mange flere. 

Hvis det er første gang du skal på bogforum i år, eller bare synes at programmet let kan blive en smule uoverskueligt, så er mit bedste råd nok, at du skal tilrettelægge en realistisk plan. På mit andet år tror jeg helt seriøst at jeg havde regnet ud at der var…. Måske 20?, ting jeg gerne ville på én dag, men jeg nåede på ingen måde alle sammen, og nogle af dem var jeg kun til halvt om halvt. Det er ærgferligt når det er sådan, så gå ud fra at du kan nå mindre ting, og lav en plan, hvor du ikke skal noget både kl. 11:00 og kl. 11:20. Så står du pludselig i et dialemma, og det er bedre at tage det hjemmefra, end når du står i siturationen. Så kan det ende med at du gør begge dele, men kun halvt, og det synes jeg er så ærgerligt. Men det kommer jo an på hvordan man er som person. Hvis du ligesom jeg, nogle gange ikke kan finde en stand, et forlag, en scene, eller toiletterne, så har Bogforum også en app, som du kan downloade gratis, som giver dig et godt overblik over alt hvad der sker, og hvor de forskelligelige ting sker henne.  http://www.bogforum.dk/da-DK/Forside.aspx

I hvert fald kan jeg ikke råde folk som kan lide bøger, eller som er nysgerrige på emnet, nok til at tage derind, bare en af dagene. For mig er det en lille uddannelsesweekend, fordi jeg lærer en masse nye ting, og får øjnene op for nye bøger. Det er magisk, og jeg elsker det. Og det er ligegyldigt hvilken alder du har, alle er velkommet. Der er nemlig også noget som hedder Børnebogforum, som er en stor afdeling for børn, hvor der er forskellelige konkurrencer, højtoplæsning og meget mere. 

Der vil også blive kæret nogle vindere af nogle priser, blandt andet DBBA- Danish Book Blog Award, og det er jo noget som jeg som blogger glæder mig meget til. Jeg har stemt, og har to jeg hepper lidt på (og så siger jeg ikke mere!), og det er ret sjovt at være en del af. Det er sjovt at omgås andre menensker, som elsker det du selv elsker. Det er som en lille familie, og jeg synes at det er skønt. Tillykke til alle der er nomineret. 

Her til sidst vil jeg lige komme med endnu et godt råd. Jeg ved ikke om det hænger sådan her sammen, men sidste år, var søndag den billigste dag at købe bøger. Jeg synes det er en smule skørt, men jeg kan huske at jeg blev en smule irriterede over at have købt en bog om lørdagen sidste år, og så var den billigere om søndagen. Men generelt er bøgerne billegere hele weekenden end normalt, så det er lidt ligesom himlen på jorden. 

Og husk nu, at hvis du ser mig, må du meget gerne sige hej. Jeg elsker at møde nye mennesker, og er klar på at have en fest med en masse bogelskere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *