Anmeldelser

To grafiske noveller på én gang

Begge bøger er et anmeldereksemplar, sendt til mig af Carlsen

Mowgli af Sarah Engell er en af de slags norveller, som jeg skulle læse et par gange, for at få det hele med. Jeg er faktisk ikke helt sikker på at jeg har fået det hele med endnu, men sådan da. Den er en lille smule vanskelig at forstå, men man skal bare koncentrere sig om hvert eneste ord der står i den, og få det til at hænge sammen. 

Denne norveller kræver på en måde mere at læse end Hader, hader ikke, men er lige så god, bare på en anden måde. Det er en lille smule svært at sige hvad den handler om, især fordi jeg syens at det er noget man selv skal læse, for at forstå den, og finde ud af. 

Sarah Engell er jo altid ret fantastisk, og hun skuffer ikke den her gang. Det eneste dårlige jeg har at sige, og jeg ved ikke engang om det er dårligt, eller om det er netop det der gør den så god, men det er at den er lidt finurlig, og underlig at læse. Men det er en fin historie, og jeg er glad for jeg har læst den. 

Illustrationerne (som du kan se herunder) til bogen er tegnet i en sjov stil, men jeg kan godt lide dem, de passer på en eller anden måde helt perfekt til bogen, fordi de er en lille smule mystiske og dystre. 

Hader, Hader ikke af Glen Ringtved er en helt anden slags historie end Mowgli. Her er jeg med hele vejen, og ved hvad der foregår. Hvis jeg skal være helt ærlig nød jeg at læse den her en lille smule mere end Mowgli, men kun fordi jeg synes at historien var så medrivende, og illustrationerne passsede perfekt til. 

Den her historie sidder stadig en lille smule i mig, og det er ikke en jeg tror jeg vil glemme indefor det næste stykke tid. Det hele harmonerer så fint, og så er den bare så stærk. Det er en fortælling som handler om familie, det at hade og elske, og om det er okay at hade og elske når man gør. Og så handler den om boksning. Mere vil jeg ikke sige, for det skal du selv opleve. Selve emnet med familie er altid spændende, synes jeg. Der findes så mange forskellelige, og det er det som gør det så medrivende, for når jeg læser om en anden familie, kan jeg, nogle gange kende til det, men andre gange, slet ikke forstå at andre mennesker lever som de gør. Det synes jeg er interressant, og det er nok det der gør at jeg elsker den her bog så meget. 

Hvis vi lige går tilbage til illustrationerne i begge bøger, så vil jeg sige: Hold nu kæ** det er godt arbejde. De er så flotte, og passer hver især så fint til bøgerne. De gør mere end man lige skulle tro, for uden dem, ville bøgerne ikke være lige så voldsomme. Det er sjovt at det gør så meget, men det gør det, og jeg elsker dem. 

Stjerner: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *