Anmeldelser

21 måder at dø

Bogen er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls.

Forfatter:  Sarah Engell

Forlag: CarlsenPuls

Pris: 135 kr. –

Sidetal: 326

Bogen handler om Stella, som desværre har en lille figth med en fra hendes klasse, som ender ud i at hun bliver mobbet. 

Stella og Amalie var bedste veninder engang, så deltog de i X-Factor, og det øddelagde alt for dem. Amalie hader stella nu, og hun er mere populær end hende, så hun får hurtigt hele klassen med på Vi-hader-Stella-vognen. Det gør at Stella er endt med dagligt at få grimme beskeder fra Amalie, og nogle gange trusler.

Amalie kan godt lide Emil, og han mobber hende ikke, men han forsvar hende heller ikke. Stella er vant til det, men det går hende alligevel på. Hun tænker dagligt på at ende sit eget liv, og skriver med forskellelige mennesker på nettet, omkring emnet. Det er bare rart at dele sine tanker med nogle.

Hun vil gerne fortælle det til sin far, men han er ikke i det bedste humør for tiden. Stellas mor er død, og de savner hende begge to, derfor vil hun ikke bekymre ham med den slags nu. Så hun går alene med det i lang tid, indtil det slipper ud, og helvede for alvor bryder løs!

Jeg både hader og elsker den her bog.

Jeg elsker den fordi Sarah Engell er fantastisk, og skriver godt. Hun har bygget en fin historie op, og jeg både græd og grinede da jeg læste den.

Jeg hader den, fordi den er så relavant. Jeg kan ikke lide at tænke på at det her sker i virkeligheden, og det gør det. Børn kan være så onde ved hinanden (det kan voksne selvfølgelig også), og det er forfærdeligt. Der skal ikke meget til, før man er underfor, og det viser den her bog. Og når man først er derude, kommer man aldrig ind igen, på samme måde som man var før, med samme frygtløshed.

Kan det virkelig være rigtigt at det her sker? Den her bog sætter mine tanker igang, og jeg får på en eller anden måde lyst til at hjælpe de børn som er derude, som ikke har det godt, på grund af modning. Det må være det største kompliment til denne bog, og til Sarah Engell som forfatter. Jeg får lyst til at gøre verden bedre, når jeg læser din bog! Jeg kan ikke holde tanken ud om at der er nogle derude som går og tænker på at begå selvmord hver evigt eneste dag. Det skal stoppes!

Udover det synes jeg helt sikkert at Stella til sidst vælger det rigtige. Nemlig at sige det til en voksen. Det skal siges til nogle, for der skal gøres noget ved det. Jeg holder simpelthen ikke andet ud.

Husk at være søde, og hjælp dem som har brug for din hjælp.

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *