Anmeldelser

Horizon

Denne og har jeg modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda. Mange tak for bogen. 🙂 

Forfatter:  Scott Westerfeld

Forlag: Forlaget Alvilda

Pris: 100 kr. – 

Sidetal: 281

Resumé:  Bogen handler om et flok unge menesker, som er på vej til Japan for at deltage i en robotkonkurrence, men de når aldrig dertil. Deres flyvemaskine styrter nemlig ned, og heldigvis overlever de alle sammen, men de ender på en ø et sted, som de ikke ved hvor er. De er ikke de eneste som har overlevet styrtet, men alle der har, har en ting til fælles. De er alle sammen børn. Er det et tilfælde, eller er der sket noget, som ingen af dem ved noget om?

De overlever via den mad der er tilbage i flyet og så prøver de sig frem med nogle af de bær som vokser på øen. De finder hurtigt ud af at det ikke er nogen helt almindelig ø de er på. Der er underlige dyr, og alting er mærkeligt. 

pludselig finder de en slags maskine, som kan hjælpe dem. Den kan nemlig gøre sådan at tyndekræften ikke er som den plejer. Det ser de som en fordel, og derfor drager nogle af dem på “eventyr”, for at finde ud af hvor de er, og hvad der skal til, for at de kan komme hjem igen, hvis det altså kan lade sig gøre…

Subjektiv mening:  Den her bog overraskede mig virkelig. Jeg ved at der er fem bøger i serien, og jeg glæder mig allerede til at læse de andre. Kapitlerne er delt sådan op, at vi får nogle stykker fra alle personerne vi følger. Det er nogle skønne karakterer, som man på en eller anden måde kan identificere sig med.

Når jeg tænker mig om synes jeg egentligt ikke at der sker vildt meget i den, men den bliver ikke kedelig. Der går lige et stykke tid før man forstår tingene, men det er helt fint. Man skal også lige kunne finde rundt i alle personerne, men når det først er gjort, er det en fin bog, som er let at komme igennem, og læse. 

Jeg synes at hele idéen med at kunne lege med tyndekræften er sjov, og så synes jeg at det er spændende at vi som læsere ikke ved mere end dem i bogen. Vi ved ikke hvor de er, eller hvorfor de er landet der, om der er en mening med det, eller hvorfor der er sådan nogle sindssyge dyr, som ingen før har set.

Hvis jeg skal sige noget ved den som jeg ikke så godt kunne lide, er det er den er lidt for kort. Det er som om at jeg godt kunne have brugt 50 sider mere, men det er ikke et stort problem for mig. 

Når det er sagt, kunne jeg fint forestille mig at børn i skolen kunne læse den her bog (også andre selvfølgelig), ved siden af at have lektier for, og hænge ud med deres venner. Den er skøn, og da jeg vendte sidste side, glædede jeg mig allerede til at læse 2’eren.

Stjerner: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *