Anmeldelser

Knivens stemme

Denne bog har jeg modtaget som et anmeldereksemplar af CarlsenPuls. Mange tak for den,
og den fine pakke. ♥

  Forfatter: Patrick Ness

Forlag: CarlsenPuls

Pris: 250 kr.-

Sidental: 497 + en lille bonusnovelle på 28 sider

Overætter: Elisabeth Kiertzner

Resumé: Bogen handler om Todd, som kommer fra Prentisstown. Her kan alle høre hinandens tanker, og der bor kun mænd, for alle kvinderne er døde.

Når man kommer fra Prentisstown bliver man en mand når man fylder 13 år, og det gør Todd om en måned. Han er den sidste dreng, og er derfor meget vigtig for nogle mennesker. En dag går byen amok, og Todd er nødt til at flygte. Han er ikke meget for det, men han gør det. Han får endda at vide hvor han skal tage hen, og selvom det er langt væk, begiver han sig ud på sit livs rejse.

Han kommer ikke let til nogle ting, og støder på folk som ikke er rare, men han møder også Viola. Hun er styrtet ned med sit skib, hvor alle er døde, selv hendes forældre, men ikke hende…. Først er hun ikke meget for at snakke med Todd, men da han redder hendes liv, får de udviklet et fint venskab, og hun rejser med ham til Haven, som skulle være et rart sted.

Men med en hær og en galning efter sig, er Haven længere væk end nogensinde før, og er den overhovedet så fantastisk som de havde forestillet sig, når de når frem?

Subjektive mening: Jeg har førhen haft en lille smule problemer med Patrick Ness’ bøger. Ikke at jeg ikke har kunne lide dem, men jeg har aldrig helt forstået dem. Til jer derude med samme problem (jeg ved at i er derude), så vil jeg bare sige at du bør læse den her bog, og få det bedre med ham, igennem den. Jeg synes at den er genial, og jeg er vild med hele universet, og personerne.

Todd kan ikke læse, og kan derfor heller ikke sige alle ord ordentligt, eller tænke dem korrekt. Det vil sige at der er en masse stavefejl i bogen, men det er med fuldt overlæg. Det synes jeg lige at man skulle vende sig en smule til, men når det så er gjort, er den lige til at læse. Dejligt nemt sprog, og overskuelige kapitler, hvilket er dejligt i så lang en bog.

Handlingen er så spændende, og når man først er kommet ind i universet, og prøver at forstå hvordan tingene hænger sammen, bliver man opslugt og overrasket. For det er noget Ness kan, altså, overraske en.

Jeg er personligt ikke det store dyre-menneske, men Todds hund, Manchee, er altså så skøn. Det jeg vil frem til er at der skal meget til, før jeg synes det, og det formår Ness at gøre, og det er helt sikkert et plus!

Bogen tager nogle gode problemer op, og får en til at tænke på den verden vi lever i lige nu, og på fremtiden. Den fik i hvert fald mig til det, og det er jeg vild med. Bøger der får en til at tænke er de bedste, og det her er helt sikkert en af dem. Bogen har været til at købe i en måneds tid nu, og hvis du endnu ikke har læst den, så bør du gøre det meget snart!

Og, og og og, så kommer der en filmatisering af den i 2019! Det er SÅ FEDT!!!! ♥

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *