Anmeldelser

Vores elskede

Denne bog har jeg modtaget som et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. 
Mange tak for den gode læseoplevelse. ♥

Forfatter: Kamilla Shamsie

Forlag: Politikens Forlag

Pris: 300 kr. –

Sidetal: 368

Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup

Resumé: Vores elskede handler om mange ting. Både kærlighed, sorg, bedrag og stærke bånd.

Isma har, efter at have mistet sin mor og bedstemor, og hendes søskende er blevet store nok, besluttede sig for at hun vil rejse til USA, og uddanne sig færdig. Det er en stor beslutning at forlade London, og sine søskende på den måde, men det er det hun vil. Hendes søster synes at det er fedt for hende, imens hendes bror er en smule imod det. I USA møder hun en flot mand, som hun rent faktisk ved hvem er, for han kommer også fra London. De snakker sammen og har det sjovt, men pludselig skal han flytte tilbage til England, og får hun har mon nogensinde at se igen?

Ismas søster læser jura, og savner sin bror helt ufattelig meget. Han er nemlig flyttet til Tyrkiet, og så snart hun finder ud af at han virkelig gerne vil hjem, vil hun gøre alt for at få ham hjem. Og med alt, mener hun VIRKELIG ALT! Også selvom han ikke har noget pas, og af gode grunde ikke må komme tilbage til England. Om det lykkedes hende, er der ingen der ved, ikke engang hende selv…

Subjektiv mening: Det er ikke tit det her sker, men jeg kan simpelthen ikke beskrive hvor god den her bog er. Jeg elsker alt ved den, og selvom det er svært at sætte ord på sådan en wauw-oplevelse, skal jeg selvfølgelig nok prøve….

Bogen er for det første delt så fint op. Vi starter med at hører lidt fra Ismas synsvinkel, men så da hun møder den her flotte mand og han rejser til bage til London, begynder vi at følge ham, og af gode grunde møder han Ismas søster, og så går vi over i at høre det hele fra hendes synsvinkel, osv. Det er så fint gjort, og jeg er vild med hvor smooth det er, sådan så man faktisk får én lang rejse, igennem flere personer.

Jeg kom så hurtigt igennem den, selvom der står meget på siderne. Den var på intet tidspunkt kedelig, så hvis du trænger til en hurtigt, og samtidig ekstremt god læseoplevelse, så er det her bogen for dig. Men så igen, den her bog er for alle. Jeg mener det med alt jeg har i mig, det er et MUST-READ!

På en eller anden måde er den her bog også bare så meget oppe i tiden. Den omhandler nogle vildt gode emner, som f.eks. racisme og terror, og det er så fantastisk at læse om, og sætte sig ind i hvad der faktisk sker ude i verden hver dag, men som man ikke tænker over, når man bor i lille trykke Danmark.

Igennem stort set hele bogen var jeg ret overbevist om, at den lå på de 4 stjerner, og det er udelukkende slutningen som gør at den får 5/5. Jeg vil ikke spoile for meget, men jeg står ved og indrømmer at jeg græd i nok fem-ti minutter da jeg læste de sidste 5 linjer.

Det er en bog som kommer til at have en plads indeni mig i meget lang tid (nok for altid), og som jeg vil genlæse mange gange (og sikkert græde lige meget hver gang).

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *