Anmeldelser

Små påsatte brande

Jeg har fået denne bog om et anmeldereksemplar af Politikens forlag. 
Mange tak for den! ♥

Forfatter: Celete Ng

Forlag: Politikens Forlag

Pris: 180 Kr.-

Sidetal: 350 sider                    

Resumé: Små påsatte brande handler om nogle familier som bor i en meget ordentlig by sammen. I nabolaget får man en bøde for ikke at slå græsset, og næsten alle som bor der, og nogensinde har boet der, har gået på college. Alle vil gerne passe ind, og være en del af det gode/ordentlige fællesskab, og derfor er det underligt for de fleste, da Mia, en kunstner som har specialiseret sig i fotografering, flytter ind sammen med sin datter Pearl. Men det er Mrs. Richardson som har lejet huset ud til hende, og hun er en af de velledte i området.

Mia og Pearl lever et fint liv, men de har på ingen måde lige så meget luksus som nogle andre har, f.eks. Mrs. Richardsons 4 børn. Det er en af grundene til at Pearl finder dem meget interessant. De er søde ved hende, selvom de er ret modsat hinanden.

Omvendt finder den yngste at Richardson-børnene, Izzy, også Mia meget interessant. Mia er så levende og kreativ, og det elsker hun. På den måde Synes både Mia, men også Mrs. Richardson at det er en smule irriterende, at deres døtre på en måde finder en anden liv mere internesart, end det liv de allerede lever. Og begge mødre vil gerne være gode forbilleder for deres børn, men nu kommer der pludselig en anden i vejen for det….

Da et andet par har adopteret et kinesisk barn som er blevet efterladt på en brandstation, splitter det familierne ad, for Richardson-familien synes at paret skal have det lille barn, hvor Mia kender hendes mor, og mener at hun burde have hende tilbage. Der begynder en retssag, og familierne vælger side, og begynder at snuse i hinandens sager, og det hele ender i små påsatte brande.

Subjektiv mening: For mig var det virkelig en meget speciel læseoplevelse. Først synes jeg at den var en smule tung at komme i gang med, men jeg endte med at elske den! Celeste Ng gør flere ting i den her bog, som jeg simpelthen ikke kan andet, end at elske.

For det første følger vi flere personer hele tiden, hvilket jeg engang synes var virkelig irriterende, men som jeg er endt med at blive ret vild med. Så sker der også hele tiden noget. Eller, de første 50 sider er lidt kedelige, men man skal bare lige ind i historien, så er den så skøn. Vi får slutningen på første side, og da jeg var inde og hører et fordrag med Celeste Ng på Louisiana for ikke så lang tid siden, sagde hun at det var fordi vi lige så godt kunne få af vide hvad den ende med. Hun synes ikke at det var det der var vigtigst, hun vægter hele vejen dertil højere. Faktisk synes jeg ikke at det er nogen dårlig idé. Jeg synes at i nogle bøger ville det ikke fungere, men lige i den her, er det perfekt (det er heller ikke hele slutningen, men en stor del af den).

Celeste opererer også meget med flashbacks, hvilket gør at vi kan forstå hvorfor alle gør som de gør, og er som de er. De har alle sammen en historie, og det elsker jeg! Det er nok den del der er bedst. Der er ikke nogle onde og gode personer, for alle gør som de gør, fordi, det er det de føler de er nødt til. Jeg synes på et eller andet niveau, at det er en virkelig smuk måde at fortælle om mennesker på.

Så har vi jo de her meget forskellige mennesker, som er rigtig godt. Vi har Mia, som er kunstner, og Mrs. Richardson som er journalist og har den perfekte familie. Jeg synes at det er så fint at de kan sammen, indtil de ikke kan, og det er også fint. Alle mennesker er forskellige, og det er fint. På en måde ved jeg ikke helt om jeg helst ville have… Mrs. Richardsons, eller Miaa liv, og det er tegn på at det er godt skrevet.

Hun tager også et par vigtige emner op. F.eks. forskellen på mennesker. Jeg vil ikke sige racisme, for det ved jeg ikke om det er, men kind of. faktisk betød den del ikke så meget for mig, for ja, nej, det fangede mig bare ikke. Jeg ville bare gerne vide mere og mere, hele tiden….. HAHA!

Jeg har ikke så meget mere at sige om den, end at den bare SKAL læses! Jeg synes virkelig at den er et mesterværk. ♥

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *