Anmeldelser

mælk og honning

Denne bog er et anmeldereksemplar fra L&R, men mine tanker om bogen er helt mine
egne, og er ikke påvirket af forlaget. Mange tak for bogen! ♥

Forfatter: rupi kaur

Engelke titel:  milk and honey

Forlag: L&R

Pris:  135 kr. –              

Sidetal: 208 sider                                             

Jeg ved ærlig talt ikke helt hvordan jeg skal bærer mig ad med at anmelde en digtsamling…

For ja, det er min første, og jeg har virkelig mange tanker om den.

mælk og honning handler om livet som kvinde, og er let at relaterer til, fordi de fleste kender til de følelser og erfaringer som Rupi skriver om. Hendes måde at gøre det på er meget ligetil, og der er mange af digtene som handler om sex, men hun skriver så fint på en rå måde, at det ikke bliver desideret vulgært.

Som sagt er det min første digtsaligt, og jeg ved ikke helt hvad jeg havde regnet med, men for at være ærlig var mine forventinger ikke så høje. Jeg havde hørt meget godt om bogen, men hver gang jeg har læst et digt i skolen for eksempel, har det ikke sagt mig en skid. Det gør de her digte. De er smukke, og så elsker jeg at de er til at forstå. Det der er med digte er at de kan få os til at tænke over livet, og så motiverede de mig på en måde til at gøre noget. Skrive mere, læse meget, være mere kreativ. Være mere mig, og det er vildt. Ord kan ændre en masse ting, og det gør de i det her tilfælde. I princippet er det jo bare en bog, men det er det bare ikke. Hvis du sidder og overvejer at læse en digtsamling, eller er nysgerrig på om det er noget for dig, så synes jeg at det her er en perfekt digtsamling at starte med. Det var det i hvert fald i mit tilfælde, og jeg er så glad for at jeg har fået læst den!

Til mange af digtene var der nogle skæve men ret fine illustrationer, som forfatteren selv har tegnet, og det synes jeg gør bogen lidt ekstra hyggelig. Stærke ord og stærke illustrationer…. Det kan ikke gå helt galt vel?

Jeg havde fire digte som jeg var ekstra vild med, men jeg skriver så meget i min hverdag så selvfølgelig var jeg ret forelsket i dette:

Det der er med at skrive er

at jeg ikke ved om det heler

eller ødelægger mig

Men jeg var også vild med dette:

Du må gå ind i et forhold

med dig selv

før nogen anden

 

Jeg synes virkelig at de fleste af digtene, især de korte med lidt, men powerfull tekst var så fine. Det er helt sikkert ikke den sidste digtsamling jeg har tænkt mig at læse.

Jeg håber meget på at L&R også oversætter rupis anden bog.

Alt i alt en smuk og virkelig nem bog at komme igennem, fordi den er så velskrevet og tager der med ud på et lille eventyr.

Stjerner: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *