Anmeldelser

Leah på Offbeatet

Denne bog er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls, men alt hvad der står i 
anmeldelsen står jeg indefor, og mener. Mange tak for bogen! ♥

Forfatter: Becky Albertalli

 Engelske Titel: Leah on the Offbeat

Forlag: CarlsenPuls

Pris: 250 kr.-        

Sidetal: 351                                             

Resumé: Leahs liv er ved at forandre sig drastisk. Hun er afgangelev på High School, og skal på college lige om lidt. Det skal alle hendes venner også, men ikke det samme college, derfor skal hun have det bedste ud af sin “sidste tid” sammen med dem.

Leah er biseksuel, men kun hendes mor ved det, indtil hun pludselig bliver forelsket i en, som hun ikke kan være sammen med. Det er dumt, og hun prøver at glemme det, men da hun bliver nødt til at være sammen med hende i nogle dage, sker der ting som hun bliver så forvirret over. Hende hun kan lide, er nemlig hendes vens kæreste.

Kan det blive mere indviklet? Ja, pludselig sker der nogle ting, som gør at det hele er et større rod end nogensinde før, og Leah bliver nødt til at springe ud overfor (nogle af) hendes venner, om de kan lide det eller ej, og nogle venskaber hænger i en virkelig tynd træd.

For at være ærlig vil jeg ikke skrive mere i resuméet, for jeg er bange for at jeg ødelægger bogen for andre, som skal læse den. ♥

Subjektiv mening: Fra da jeg sluttede første kapitel, var jeg ikke i tvivl om hvor mange stjerner den her bog ville ende med at få. Igen er Becky helt fantastisk med sit sprog, og hun gør det godt med at beskrive personerne, såvel som omgivelserne.

Jeg føler at jeg er Leah, så meget identificerer jeg mig med hende, og det er så rart, for så kan jeg forstå alt hvad hun gør og føler. Alle personerne er faktisk virkelig skønne, og helt dem selv. Vi hører lidt mere til Simon i Leahs historie, end i Mollys, og det elsker jeg. Simon Vs. Verdens forventninger er en af mine yndlingsbøger, og derfor er det så rart at hører hvad der skete videre med ham og Bram. Sådan tror jeg enhver fangirl har det.

Igen er der så meget humor indover hendes værk, og det er skønt. Becky har virkelig forstået hvad god humor er, og bruger det, lige som man skal. Udover at det er en sjov og underholdende bog, er det også en vigtig bog, som handler om nogle vigtige ting. Blandt andet livet efter high school (“voksenlivet”), venskaber, identitet og sidst men ikke mindst seksualitet. Jeg tror det er første gang jeg læser om en biseksuel hovedperson, og det var virkelig spændende, for alle døre for et forhold er åbne (jeg ved ikke om det er fornærmende at sige, men jeg mener bare at hun jo lige så godt kan forelske sig i en dreng, som i en pige. Jeg mener ikke at hun bare går rundt og er sammen eller forelsker sig i alle). Der var da på nogle tidspunkter hvor jeg var i tvivl om hvem hun ville ende med. Ham eller hende? Men, hun fik selvfølgelig den helt rigtige til sidst.

Jeg tror at de fleste kan se noget af sig selv i en af Beckys karakterer, og det er det der er så fangende, og som gør at det hele er så levende. YA er til for at ingen skal føle sig alene, og for at unge mennesker skal vide at de er okay som de er, og det viser den her bog, sammen med Fordelene ved hemmelige forelsker (som jeg anmelder herinde på onsdag, husk det!)

Kapitlerne og bogstaverne, var lige den længe og størrelse de skulle være, og normalt er 350 sider sådan okay meget for mig, men jeg læste dem på næsten ingen tid, fordi Leahs rejse er så medrivende.

Alt i alt en virkelig godt bog (en af mine nye yndlingsbøger), som alle unge skal læse, for det vil med sikkerhed blive en af deres bedste læseoplevelser. En af årets bedste udgivelser, uden tvivl!

Stjerner:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *