Anmeldelser

Når ingen hører dig skrige

Bogen er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls. Tak for bogen, og den fine pakke!♥

Forfatter: Stephanie Perkins

Titel: Når ingen hører dig skrige/There’s someone inside your house

Forlag: CarlsenPuls

Pris: 200 kr, –                                                                      

Resumé: Bogen handler om Markani som er flyttet til en lille by i Nebraska, fra Hawaii. Hun bor hos hendes bedstemor, går i high school, og har nogle gode venner. Alt er meget almindeligt, og bedre end de minder hun har fra Hawaii, hvor der skete noget grimt, som hun aldrig vil snakke om igen. En dag bliver en elev slået ihjel, og politiet er strakt på sagen, dog uden held, for der forsvinder hurtigt et til liv, og et til….

Hele byen er selvfølgelig i chok og vil have fundet morderen, men han/hun er god, for personen efterlader ingen spor. En dag er Markani så uheldig at morderen prøver at slå hende ihjel, men hun bliver reddet. Spørgsmålet er bare om hvorfor nogen dog er ude efter hende? Har de mon fundet ud af hvad der gjorde at hun blev nødt til at forlade Hawaii, og er moderen virkelig den som hendes venner tror, nemlig den dreng som hun er forelsket i?

Subjektiv mening: Jeg synes der er rigtig mange gode elementer i den her bog. Jeg er ikke rigtig til gys, og det er kun 2. gyser jeg læser, nogensinde. Jeg tænkte at nu når det er YA, hvorfor så ikke prøve? Og det er jeg rigtig glad for at jeg gjorde. Den er da en lille smule uhyggelig (men jeg tror også at jeg er svag på det punkt). Den er ikke sådan at man ikke kan sove om natten eller noget, men plottet er en smule uhyggeligt, hvis man forestiller sig at det er virkelighed.

Jeg synes at Perkins gør en lidt (desværre) svag ting når hun bygger karaktererne op. En af de ting som jeg rigtig godt kunne lide ved Anne og det franske kys-serien var at jeg kendte alle personerne så godt, men det formår hun ikke rigtigt her. Sproget er til gengæld meget godt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt træt af historien. Jeg synes at den var spændende fra starte til slut, og det er ikke så tit jeg læser en bog, som er det.

Alt i alt var det en god læseoplevelse, med nogle overraskelser og godt spænding. Jeg elsker at vi får flere perspektiver, og at vi hører om alle morderne helt tæt på. Og springet fra første kapitel til det andet, er genialt!

Jeg synes også at der er to ting som er en lille smule irriterende. jeg kan leve med at karakterene er en smule overfladiske. Det er fint. Og jeg ved ikke om det bare er mig, men når man finder ud af hvem morderen er, bliver jeg lidt skuffet. Jeg synes ikke at der var nogen overraskelse ved det, og det irriterer mig. Jeg ville gerne have det til at være en anden for chokets skyld. Jeg føler at det er et af de bedste tidspunkter i bogen, altså, at finde morderen, men det var ikke den oplevelse jeg havde håbet på. Og udover det er personenes grund til at gøre det bare for tynd. Mit andet problem er at jeg ikke kan se Markanis problem. Ja, hun har gjort noget forfærdeligt, men ro på. Jeg synes lidt at Stephanie bygger det op til mere, end det er.

I hvert fald er det en perfekt bog til alle jer skønne YA-læsere derude, som gerne vil læse en bog om både kærlighed og venskab, men som har et twist af uhygge og spænding.

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *