Anmeldelser

Dallas København

Den her bog er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. 
Tak for bogen, det var en fornøjelse at læse den.

 Forfatter: Peter Molde-Amelung

Titel: Dalla København

Forlag: Politikens Forlag

Pris: 180 kr. –                                                                                             

Resumé: Bogen handler om Dallas København, som bor hos sin oldefar på Frederiksberg, og som ikke har et helt normalt liv. Hun kender ikke til sin far, og hendes mor bor i Afrika hvor hun hjælper døende dyr. Hendes oldefar er opdagelsesrejsende, og lidt tid efter at han lige er kommet hjem fra den ene rejse, tager han afsted på en ny. Dallas er ikke meget for det, for han er gammel, og han har noget med sit ene ben…. Hun er bange for at han ikke skal klare den.

Imens oldefaren er ude at rejse bryder en ind i huset, og Dallas er god til at slås, men da hun næsten slår indbrudstyven ihjel, bliver hun alligevel lidt bange.

Hun finder ud af at indbrydtyven er en dreng der hedder Jack, som hun faktisk ender med at blive ret gode venner med. Ja, de vil vidst gerne begge to være lidt mere end venner. Jack hjælper Dallas med nogle forskillelige ting, og omvendt, men det som Dallas ikke ved, er at Jack faktisk holder øje med hende, for det har han fået af vide at han skal, af sin far, som sidder i fængsel.

En dag får Dallas et opkald fra sin oldefar. Det er et SOS-opkald, og hun ved med det samme at hun er nødt til at finde ud af hvor han er, og finde ham. Han er den eneste hun føler hun har, og derfor vil hun hjælpe ham, koste hvad det vil… Og Jack hjælper selvfølgelig, fordi han er vild med hende, lige indtil han finder ud af noget om Dallas….

Subjektiv mening: Wauw! Der står at det her er en børnebog, men det er også en voksenbog. Jeg er i hvert fald ret vild med den, og jeg er da sådan voksen-agtig. Jeg skulle lige ind i det til at starte med, og vende mig til at der skete de sygeste ting i Dallas’ liv, men da jeg havde gjort det, var det fint. Jeg er vild med alle karakterne, og at det hele er en lille smule mystisk, det er virkelig et plus.

Faktisk er det jo en ret seriøs bog, med nogle seriøse emner, og det er ret fedt at Peter får det ind. Der bliver både snakket om sygdomme, druk, og så er der folk der som dør, men det gør slet ikke noget, for det er sådan livet er, og det lærer børn på en sjov måde i den her bog.

Vi får faktisk også flere perspektiver, hvilket jeg er fan af. Det er mest Dallas og Jacks, men vi hører også lidt fra Dallas’ mor, og det at der er det, gør for mig, at bogen har en smule mere dybde.

Sproget er noget af det som jeg elsker allermest ved den, udover den skønne fortælling og alle de mange plottwists. Jack er så cool, og siger nogle sjove ting, som jeg ikke kunne lade være med at grine af. Og Dallas’ oldefar bander, og siger ting som: Man skal ALDRIG fortælle sandheden. Og selvom det selvfølgelig ikke er noget at lære sine børn, er det sjovt. Det er som om at historien foregår i en anden tid. Den tid hvor man måtte ryge på en restaurant, hvis i forstår hvad jeg mener…. og sproget er derefter, og selvom det er lidt skørt, elsker jeg det.

Kapitlerne og bogstaverne er spot on. Måske skulle jeg bare begynde kun at læse børnebøger?

Stjerner: 

Skøn og seriøs fortælling, til både børn og voksne. ♥

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *