Anmeldelser

En af os lyver

Først vil jeg gerne sige mange tak til Carlsen Puls for at have givet mig det her forhåndseksemplar. Det er jeg så inderligt glad for, for jeg har glædet mig så meget til at læse den her skønne bog. Og mange tak til dem, fordi de har været så søde at sende mig et eksemplar mere, som jeg kan lave en give away med. Det vil jeg også sige mange gange til Lovebooks, som også har været så flinke at donere en bog. 

Som sagt kan du vinder En af os lyver på søndag d. 17. december. Og det er ikke den eneste bog du kan vinde, for Lovebooks har været så søde at give mig 9. november, som du også kan vinde. Alt du skal gøre er at du skal skrive en kommentar herinde, eller på min instagram (Chandersen_), eller på min Youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UC9RjKGKjuZ2wfv3E2FPJlcw?view_as=subscriber 

I kommentaren skal du blot skrive hvilken en af bøgerne du helst vil vinde, og så er du med i konkurrencen. 

Forfatter: Karen M. McManus

Originaltitel: One of us is lying

Danske titel: En af os lyver

Forlag: Forlaget Carlsen Puls

Pris: 250 kr.- (prisen når den udkommer)

Resumé:  Bogen handler om Bronwyn, Cooper, Nate, Addy og Simon, som tilfældigvis har fået eftersidning på samme tid, samme dag. 5 helt almindelige elever til eftersidning, men kun 4 af dem kommer ud af lokalet i live.

Spørgsmålet er hvorfor Simon døde. Havde nogle planlagt det, var det tilfældigt, og var det en af de fire andre elever der var i lokalet sammen med ham den dag? Mange andre havde grund til at hade Simon på grund af hans app About That, som var skolens sladder-app, som havde ryg for at være sandfærdig, men meget barsk omkring en masse sandheder, som folk ikke ville have ud i dagens lys.

Politiet kan ikke rigtigt finde ud af hvem der er involveret, men de prøver ihærdigt. Medierne går amok på alle eleverne på skolen, for at få nogle informationer, og snart er Bronwyn, Cooper, Nate og Addy faktisk alle sammen under mistanke for mord.

Er det mon Bronwyn. Hende geniet, som vil søge ind på Yale, og næsten altid følger alle reglerne.

Eller….

Cooper. Som har en meget stor hemmelighed, som han er bange for at Simon vil afsløre på et tidspunkt. En hemmelighed der vil ødelægge hans fremtid som baseball-spiller, og forholdet til hans far.

Eller….

Nate, som allerede har en nakodom. Hvem ved hvad han kunne finde på med en alkoholiker far, og en mor som rejste fra ham, og som i øvrigt var på stoffer.

Eller….

Den smukke Addy, som er kærester med skolen lækreste dreng, men som har en hemmelighed som kan ødelægge deres forhold.

Mange har grund til at hade Simon. Men der er en som hader ham mest.

Subjektiv mening: Det her er virkelig en skøn bog. Jeg elsker den måde som forfatteren blander en smule krimi/spænding, og noget “traditionelt” YA. Som jeg har været ude for før, er jeg virkelig vild med spændingmomentet i den her bog, og det at man følger hele 4 personers historie, igennem det samme forløb, gør det kun meget bedre. Jeg er vild med at sidde og gætte med på hvem der har gjort hvad. Udover det elsker jeg at der er kommet en lille smule kærlighed med ind i det hele. Og det at den er en smule forbudt, gør det ikke ligefrem værre.

Bogens karakterer er solide, og jeg er sikker på at alle kan forholde (måske endda identificere) sig til mindst en af dem. Den måde de udvikler sig igennem bogen er også ret fantastisk. Selve historien er også god. Fin idé med det hele, især når det bliver afsløret hvem der har gjort det. Så fint, og tilpas sygt. Der var også et par twists som jeg ikke havde set komme, og det ved alle vel snart at jeg elsker. Jeg blev også ret vild med to af drengene i bogen, og det er altid rart at være en lille smule småforelsket i dem man læser om.

Med hensyn til bogstavernes størrelse i bogen, skal de ikke være mindre. De er okay, og det er en meget subjektiv mening at have, men det er sådan jeg har det. Kapitlerne er okay. Ikke super korte, men heller ikke lange. Det skal også lige siges, at i startes synes jeg at det var en smule svært at holde styr på personerne, men det bliver lettere når du kommer rigtigt ind i den.

Hvis du mangler lidt spænding i hverdagen, så er det lige en bog for dig.

Du bliver fanget så godt af den, at du ikke kan lade være med at gætte med, og begynde konspirationsteorier.

Det eneste dårlige jeg har at sige om den, er at det sidste kapitel blev en lille smule… Ligegyldigt. Det blev en smule for meget, men ikke noget som gør mig det store.

Stjerner: 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *