Anmeldelser

Provinspis

 

Forfatter: Ditte Wiese

Originaltitel: Provinspis

Forlag: Forlaget Carlsen

Pris: 130 kr.-

Resumé: Bogen handler om Ida, som på en eller anden måde er rastløs. Hun bor i en lille by sammen med hendes far, papmor, og hendes søn. Hun keder sig så meget, og når hun er færdig med gymnasiet skal hun bare væk. Idas bedste ven er vild med en af hendes “veninder”, men ham og Ida har et lidt underligt forhold til hinanden. De har sex sammen, og er stadig gode venner. Da Jon (hendes bedste ven), vil gøre lidt mere ud af det med hendes veninde, stopper han sexen med Ida. Men det er en lille smule svært, og da hendes veninde finder ud af at de har haft sex med hinanden, bliver hun mega sur. Ida er lige pludselig ret alene, og begynder derfor at hænge ud med nogle typer, som ikke er så gode for hende. De er på en måde meget søde, men de får hende ud på et sidespor, som gør at hun mister en del af sig selv, og hvad skal man så gøre, når hele ens verden falder sammen om ørerne på en?

Subjektiv mening: Hvis jeg skal være sådan helt ærlig, og det kan jeg lige så godt være, havde jeg ikke de største forventninger til den her bog. Altså, jeg regnede med at den var god, men jeg havde ikke regnet med at den ville blive den bedste bog der er af alle Sonar-bøgerne. Men, det synes jeg personligt at den er (i hvert fald af de Sonar-bøger jeg har læst).

Jeg elsker Dittes sprog. Jeg er selv fra Køge, og måske er det fordi jeg lidt er en provins-pige, men jeg synes at personerne var godt gennemtænkt, og sjove på den der lidt halvtaber-agtige måde. Jeg elskede dem virkelig.  Den var en smule mere sexede end jeg havde forventet, men det gjorde ikke noget. Det var faktisk på en måde ret forfriskende. I de fleste YA bøger går forfatterne meget op i at gøre sex til noget smukt, hvilket det selvfølgelig også er, men det kan også være som i Provins pis. Den er en lille smule mere barsk, men ikke på den fine måde, end nogle af de bøger, som jeg er vant til at læse, og jeg kunne virkelig godt lide det. Ida kunne sagtens være en rigtig person, og det er jeg vild med. Ida siger sgu bare tingene lige ud, og jeg er vild med hendes tanker. F.eks. på side 53 hvor der står: Det ville være perfekt, hvis jeg lige havde fortrudt, at jeg havde skåret min pulsåre over og stod og manglede noget til at stoppe blødningen med. ← Det er altså ret sjovt, selvom det er lige på grænsen. HAHA!

Udover det var der dejlige korte kapitler hele vejen igennem, så det gjorde ikke så forfærdeligt meget at bogstaverne var en lille smule små.

Alt i alt en skøn, barsk og virkelighedsnær YA bog, som jeg vil anbefale til alle!

Særlig hilsen til Ditte: Hej Ditte. Jeg er virklig vild med din bog, men hold nu kæft du fik mig til at indse en lidt irriterende ting. Du er det jeg vil kalde for en Arh-hvor-irriterende-forfatter, men ment på den bedste måde nogensinde. Du skriver mega godt, og jeg har så meget respekt for dig, men den slutning! Hvad? Please, hvad skal der ske nu? Jeg kan slet ikke magte det, og jeg hader mig selv for at føle sådan, fordi jeg ved at det er det du vil have mig til! Og det værste af det hele er, at jeg har skrevet en bog for omkring to år siden, som slutter lidt på samme måde, og DU fik mig til at indse hvor irriterende det er. Jeg elsker slutningen, bare så vi får det på plads. Eller, jeg elsker at hade den, hedder det vel. I hvert fald er jeg glad for den, og jeg ville ønske at flere bøger gav mig den følelse af irritation. Det lyder måske dumt, men når man kan få mig til at føle det, er det et godt tegn.

Glædelig jul!

Stjerner:

3 Comments on “Provinspis

 1. Kære Cecillie
  Fedt at bogen kunne overraske dig ? og jeg er glad for at du elsker at hade slutningen ? det tager jeg som et kæmpe kompliment ?
  Store knus
  PS. Vi ses i Føtex ?

  1. Hej Ditte.
   Den var super god, og det ER også et kompliment.

   Angående dit PS., så ja, det håber jeg da at vi gør. HAHA. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *