Anmeldelser

Udstillet

Inden jeg begynder på anmeldelsen, vil jeg sige tak for bogen til Alvilda, og sige tillykke med udgivelse nummer 50 til Nicole. Det er sgu godt gået!

Udover det er det jo første bog du kan vinde i min advent give away. Du deltager i konkurrencen ved at skrive en kommentar herinde eller på min Instagram (du skal følge mig), eller på min Youtube kanal, hvor der ligger en video med en minianmeldelse af bogen. I kommentaren skal der stå hvilket realityprogram der har gjort indtryk på dig, eller hvilket et du synes der er sjovest, dummest, eller whatever. Jeg trækker vinderen d. 3. december, hvor der også kommer til at være en ny give away, som foregår på samme måde. 

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

OriginaltitelUdstillet

Forlag: Alvilda

Pris: 333 kr. – (Saxo.com)

Resumé: Bogen handler om Ida og Oliver, som har været med i et reality-show. Man hører både fra fortiden, altså, da de var med i programmet, og så om deres liv i nutiden, efter de er kommet hjem. Udover det, hører vi historien fra begges synsvinkel, hvilket jeg altid er ret vild med.

Ida er hjemme i Danmark igen, efter at have været i Spanien, på optagelserne til reality programmet Grænseløs. Det er et program hvor man skal overskride nogle grænser, og den som seerne synes er mest grænseløs, vinder til sidst.     Ida synes at det er en lille smule svært at komme hjem, og være et kendt ansigt, Hun farver endda sit hår, så alle ikke kan genkende hende. Hun synes ikke at det er spor fedt at være i de forskellige blade, eller at alle har set hende gøre det, som hun har gjort. Faktisk er det ikke det hun selv har gjort som går hende mest på, men det Oliver sagde han ville gøre imod hende, men som han fik en anden til. Udover det, er det bare heller ikke særlig fedt at folk hader en så meget så de kan finde på at lave fake pornobilleder af en, men det er hun heldigvis ikke alene om at opleve.

Oliver er stik modsat. Han elsker alt den opmærksomhed, og sørger i den grad for, at sole sig i den. Han kan score en masse piger, er på fede bartenderjobs, og livet er herligt. Bortset fra når han er sammen med sin mor og papfar. For dem er han en skuffelse, og det står ekstra klart for ham til hans søsters 18 års fødselsdag. Han har virklig fuckede op, og det gør det på ingen måde bedre, når han bliver konfronterede med det han har gjort, og ender med at bliver meldt til politiet.

Subjektiv mening: Det her er noget helt andet end jeg ellers plejer at læse. Eller, både og. Jeg mener bare, det er ikke ligefrem hver dag man læser om realitydeltagere. Tværdigmod plejer jeg mere at læse om de fornuftige typer (Ja, der havde vi lige fat i en fordom)!

Som altid er det en meget letlæselig bog, med store bogstaver, og et sprog som passer til målgruppen. Der er en lille smule mere sex og forhold ind over den her bog, end jeg havde troet. Ikke at det på nogen måde gør noget, for sådan er der jo også nogle som er. Helt almindelige mennesker, selvom de har deltaget i et program på tv. Ida gør det for oplevelsens skyld, hvilket jeg tror at der er mange der gør. Udover det kommer man virkelig til at tænke på det her med at være et kendt ansigt, og om at være med i sådan et program. Jeg ved at Nicole ikke har skrevet den her bog for at skramme noget, eller gøre sig bedre end de mennesker, men mere for at sige til folk, unge mennesker, at de skal tænke sig om, før de bare gør ting. Hvilket jeg synes er en god pointe.

I bogen er der uddrag for den kontrakt dom Ida, Oliver og alle de andre deltager har skrevet under på for at være med i programmet, og det sjove ved det er, at det er uddrag fra en rigtig kontrakt, fra et rigtig realityprogram. Det fik mig til at tænke på, hvor falsk det vi sidder og ser, egentlig er.

Nicole formår at skabe nogle rigtig gode karakterer, og selvom Oliver måske er lidt af et dumt svin, føler jeg også med ham. Jeg har faktisk en lille smule ondt af ham, hvis jeg skal være ærlig. Det er ret godt gået.

Til sidst vil jeg anbefale den til alle. Det er en virkelig skøn bog, så det er bare i gang med at læse! Hvis du ikke vinder den i min give away, så er det bare med af købe den, og komme igang.

Stjerner:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *