Andet

NaNoWriMo

I den her måned er det NaNoWriMo, og jeg deltager igen i år. I dette oplæg vil jeg skrive lidt om hvorfra jeg kender det, hvad det er, og hvorfor jeg deltager. 

Hvad er det?

Som du kan se på billedet er det en forkortelse at National Novel Writing Month, og det siger lidt sig selv hvad det går ud på. Alle som elsker at skrive eller gerne vil i gang med det, kan deltage. Man skal oprette sig som bruger inde på hjemmesiden. Hvis du skriver NaNoWriMo på Google, kommer det frem med det samme. Det går ud på at man skal sætte sig et mål for den måned. Hvis man kan skal man skrive en hel roman, men så er man altså også hardcore, synes jeg. Mit mål er 50.000 ord, hvilket ikke er helt urealistisk, og jeg håber at jeg når det.

Inde på hjemmesiden kan du, ved at kopiere din tekst, finde ud af hvor mange ord du har skrevet, og så kan du se en masse statistikker, og følge din egen lille rejse igennem din lille rejse. Hvis du godt kan lide at skrive, så synes jeg helt sikkert at du skulle prøve at være med. Jeg er selv med fordi jeg har været inde i en lidt dårlig periode med at skrive, men når det er NaNoWriMo, skal man næsten…

Hvordan opdagede jeg det?

Jeg opdagede det for et år siden, inde på Instagram. Der var flere jeg følger som skrev om det, og jeg tænkte bare: Hvad fanden er det?! Derfor undersøgte jeg det, og deltog for første gang nogensinde. Jeg fandt hurtigt ud af hvor sjovt jeg synes det var at konkurrere med mig selv, og nå de 50.000 ord. Det var en skøn udfordring, som jeg var klar til at tage op.

Hvorfor er jeg med?

Jeg deltager som sagt fordi jeg gerne vil til at skrive meget igen. Det har været lidt sløvt med det for tiden, fordi jeg har haft så mange andre ting, synes jeg. Inspirationen har ikke været der, men jeg kan godt lide at sætte mig et mål, og gøre det som jeg vil. Derfor synes jeg at det er en rigtig god måde at komme igang på. Jeg fik skrevet lidt i går, og jeg er allerede en lille smule stolt af mig selv, over min (synes jeg), gode start.

Billedet er ikke så gode, men har lige ramt 6.500 ord!

 

Hvordan forbereder jeg mig?

Jeg forbereder mig som jeg gør hver gang jeg vil skrive en bog. I et lille kladdehæfte skriver jeg noter til min bog, i den rækkefølge de skal ske i. Jeg har f.eks. en note hvor der står De tager toget sammen, væk, til et magisk land, og en anden hvor der står De bliver overfaldet! Så skal jeg sørger for at de noter kommer til at hænge sammen. Altså, skal jeg skrive hvordan de når fra A til B.

Jeg har for lang tid siden fundet på historien, og derfor er jeg allerede forberedt på karakterene, selvom de altid ændre sig en lille smule, fra det man gerne vil have dem til at være til at starte med. Det behøver heldigvis ikke at være en dårlig nyhed.

Jeg er typen der godt kan lide at vide hvordan mine hovedpersoner ser ud, derfor søger jeg meget på personer som kunne spille dem, hvis det var en film. Det inspirerer mig virkelig meget. Jeg er ikke rigtigt kommet frem til nogle personer endnu, men jeg har nogle i hovedet.

Hvad skriver jeg? 

Jeg er i gang med at skrive noget helt nyt. Jeg skriver oftest kærlighedshistorier, med et lille twist, men i år, vil jeg prøve at skrive noget fremtids YA. Det vil sige at vi er i år 2126. Verden er et andet sted, og den er blevet besat af “kalenderen”. Det lyder måske lidt skørt, men det er en kritik til den moderne verden, hvor vi gør alt på klokkeslæt, hvilket jeg synes er mega sjovt at skrive om.

Jeg har aldrig skrevet noget som det, og derfor er det en udfordring.

Selve bogen handler om Annelize, som bor i det der engang var New York sammen med sin familie. En dag, fordi hun ikke tror nok på det man skal, bliver hun hjemløs. Hun møder dog Tharick som også er hjemløs. Sammen drager de på eventyr, og deres mål er det selvstændige land Californien. Der tror de ikke på det man skal og har ikke de samme love, derfor er hun sikker på at hun vil føle sig mere hjemme der. Men, der er også onde mennesker i Cali, og spioner fra Det gamle DC.

Det er det som jeg kan sige om den bog jeg er i gang med at skrive. Jeg tror den kommer til at være på omkring 250-300 sider, så jeg har nok at se til.

Deltager du i år, hvis ja, hvad skriver du så?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *