Anmeldelser

Skildpadder hele vejen ned

Forfatter: John Green

Bogens danske titel: Skildpadder hele vejen ned

Originaltitel: Turtels all the way down

Forlag: Høst&Søn

Pris: 180 kr.-

Resumé: Skildpadder hele vejen ned, handler om Aza, som bor i Indiannapolise, sammen med sin mor. Aza har to gode venner, som hun hænger ud sammen med. Udover det har hun også en sygdom. Hun lider af tvangstanker, som gør at hun hele tiden tænker over hvor mange bakterier der er over det hele, og derfor, gør det svære for hende at leve et helt normalt liv. En milliardær der er kendt i hele byen, er forsvundet sporløst, og da Aza’s venninde finder ud af at der er en dusør for at finde ham, begynder hun, sammen med Aza, derfor at prøve at finde ham.

Problemet er bare at sønnen til den mand som er forsvundet, er Aza en lille smule vild med. Hun hænger ud sammen med ham, og de begynder at kæreste en lille smule rundt, derfor er hun også en lille smule splittet om hvor vidt hun skal fortælle ham hvor hans far er, da hun endelig finder ud af det.

(Den her bog indeholder så meget mere end jeg kan beskrive.)

Endnu en smuk John Green bog til samlingen

Subjektive mening: John Green er tilbage!!! Altså, jeg elsker virkelig John Green meget højt, og det kommer også til at smitte af, og kunne ses, på den her anmeldelse. John Green er jo et geni. Det er jeg i hvert fald meget overbevist om. Han kan gøre noget med ord, som ingen andre kan, og så kan han skrive på en måde, så man aldrig keder sig med at læse hans bøger. Skildpadder hele vejen ned, er en af mine nye yndlingsbøger. Den er uden tvivl ikke en skuffelse. Jeg havde så høje forventninger, og de er alle sammen blevet indfriet.

Bogens hovedperson, Aza, er syg, og det er meget modigt af John at skrive om det her, fordi det på en måde, lidt, er et tabu. Jeg synes at han skriver så godt, at man faktisk fornemmer hvordan det er at have det sådan. Der er en side hvor jeg nærmest fik det skidt af at læse det (side 225), men det var så fedt! Jeg synes helt seriøst at det er en af de vigtigste bøger jeg har læst i år, og tænk at han kan gøre det her ved mig på 280 sider. Wauw! Jeg forstår det slet ikke.

Bogen er letlæselig. Den har okay store bogstaver, og kapitlerne er fair. Altså, de er ikke lange, men heller ikke korte. De er tilpas. Jeg kan slet ikke beskrive hvor meget jeg synes du burde læse den her skønne bog, og til den pris! Amen for fanden, det er altså bare med at komme igang.

John har også gjort noget som jeg synes er helt fantastisk, han har skrevet det som om, at Aza tænker at hun er en fiktiv person. Hun kan ikke styre sine egne tanker fordi hun er syg, og jeg synes det er en god måde at vise det på. Selvfølgelig kan hun ikke styre sine egne tanker. Hun kan ikke engang styre hendes egen historie, for hun er ikke forfatteren, det er John. Der er på et tidspunkt hvor hun nærmest snakker til John Green (det er i hvert fald sådan jeg forstår det), og det synes jeg er virelig smukt, på en eller anden måde. JEG ELSKER DET!

Slutningen, det er altid den som jeg glæder mig allermest til ved hans bøger. Det er tit den der afgøre det for mig, om hans bøger får 5 stjerner, eller 4 (For der er ikke nogen under 4)! Skildpadder hele vejen ned, sluttede ikke som jeg havde troet, dog er jeg stadig ret vild med den. Den bliver ikke sådan dum-romantisk, hvilket jeg elsker, men ender stadig på en måde, som er i orden, og mega smuk. Jeg har aldrig grædt fordi noget i en bog var smukt, kun fordi det har været sørgeligt. Men, det ændrede Skildpadder hele vejen ned på, for den historie, og slutning, er noget så smuk.

Stjerner: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *