Andet

Det ender med os

 

Forfatter: Colleen Hoover

Bogens danske titel:  Det ender med os

Originaltitel: It ends with us

Forlag: LOVEBOOKS ♥

Sidetal: 409

Pris: 197 kr. –

Resume: Bogen handler om Lily, der første gang vi møder hende, har en virkelig dårlig aften. Dog sker der én god ting. Hun møder Ryle, som også har haft en dårlig dag. De begynde at snakke, og som tiden går, finder de ud af at de er tiltrukket af hinanden, men ender dog med at gå hvert til sit.

Et år efter støder de på hinanden, og forelsker sig. De bliver kærester, og selvom Ryle har en smule travlt med det hele, kan Lily ikke sige nej til at flytte sammen med ham.

I mellemtiden hører vi, når Lily er alene, noget fra hendes gamle dagbog. Hun bruger bøgerne (For der er flere) til at komme sig over hendes fars død, og ikke være sur på ham mere. Men det gør noget ved Lily, da hun pludselig læser om hendes gamle flirt, Atlas. Ikke at Lily ikke elsker Ryle mere, for det gør hun, hun mindes bare Atlas.

En dag tager Lily, Ryle og Ryles søster ud og spiser, og chefen på restauranten, er selveste Atlas. Lily bliver selvfølgelig chokeret, men holder sit pokerface overfor de andre.

Der sker nogle forfærdelige ting i Lilys liv, som gør at hun ikke kan bo sammen med Ryle mere. Men hvad gør hun så? Hun står uden hjem, og er oven i købet gravid, og den eneste hun kender i byen, som ikke kender Ryle, er……. Atlas…

Subjektive vurdering: Hold nu kæ**! Jeg synes virkelig at den her bog er helt fantastisk. Colleen kan virkelig noget med, både at skrive helt unikt, og noget med at stable en kærlighedshistorie på benene. Det her er dog ikke bare en kærlighedshistorie. Det er et barsk drama, som kan få en til at både grine, men i den grad også græde. Der var også så mange plottwists, som jeg ikke havde set komme, hvilket er en af de ting som jeg sætter mest pris på ved en god bog. Det er en modig bog, fordi den tager ikke bare et, men flere tabuer op. Colleen har gjort noget ekstraordinært da hun skrev den her skønne bog.

Bogen hedder, Det ender med os, og der var flere gange undervejs hvor jeg tænkte: Det er dem hun mener med OS! Først ville jeg have at Lily skulle have Ryle, for hold nu kæft hvor er han altså sød. Derefter tænkte jeg Atlas, og så kom der pludselig en helt tredje mulighed.

Den eneste ting som irriterer mig en lille smule, var at hun blev gravid. Det er ikke noget som ødelægger noget, men hvis jeg skulle sige noget, skulle det være det.

Faktisk gør Colleen noget, som jeg troede aldrig skulle komme til at ske. Hun gør at jeg forelsker mig så meget i Ryle, at jeg godt kan forstå at Lily ikke ved hvad hun skal gøre, når det hele går galt. Lily er ikke svag, bare fordi hun er i tvivl. Hun elsker bare Ryle, og det synes jeg er vigtigt at sige, og få frem. Hvis ikke det var for at Atlas havde været inde i billedet, ville jeg være splittet, ligesom Lily. Dog er hendes beslutning helt rigtigt, synes jeg.

Udover alt det meget seriøse, så er Colleen også virkelig god til at få en masse humor ind i hendes bøger. Jeg grinede højt på side 94, da Lilys ven siger: “Jeg er Lilys sexpartner!” Uden sammenhæng er det måske ikke sjovt, men det er det når man læser det. Jeg grinte flere gange og jeg kunne blive ved med at skrive gode og vigtige ting om den her bog, men jeg vil hellere have at du læser den selv. Så, IGANG!

Stjerner: 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *