Anmeldelser

Sandheden om Alice

Forfatter: Jennifer Mathieu

Bogens danske titel: Sandheden om Alice

Originaltitel: The truth about Alice

Forlag: Carlsen (en del af Sonar-serien) ♥

Sidetal: 199

Pris: 130 kr. –

Resume: Bogen handler om Alice, som har gjort noget forfærdeligt, til en fest. Eller, det siger alle i hvert fald at hun har. Rygterne går på at hun var sammen med to forskellige drenge på en aften, og at hun ud over det, er skyld i en af drengenes død. Der er kun få som ved hvad der virkelig skete den aften, men det stopper ikke nogle af de andre fra at sprede flere rygter om hende, og mobbe hende, ved at skrive grimme ting om hende, og lade som om hun ikke eksisterer.

Lige det med at de alle sammen lader som om at hun ikke eksisterer mere, er Alice dog glad nok for. Hun plejede at være en attraktiv piget pige, men nu går hun rundt i store bluser som skjuler hende (Ikke at man ikke kan være pæn, selvom man skjule sig selv, under store bluser). Noget kunne tyde på at Alice rent faktisk gerne vil forsvinde.

Den eneste som ikke vil lade hende være, er skolens underlige, og meget kloge dreng, Kurt. Han er meget genert, men da han spørger Alice om hun vil have hjælp til noget matematik, som han ved at hun har brug for, siger hun ja. Kurt er virkelig glad for det, for den eneste han nogensinde har haft fantasier om, er Alice. Smukke Alice.

Hvad Alice mener om det, finder vi først ud af til sidst….

Subjektive vurdering: Da jeg læste den her bog, synes jeg at den var ret spændende, men da jeg så havde læst den færdig, tænkte jeg lidt…. Var det det? 

Det er som om der er nogle ting vi ikke får en afklaring på, og det synes jeg er en lille smule irriterende, for det havde jeg regnet med. Det er ikke ligesom at læse en bog hvor man fra start tænker, Okay, det her får jeg nok aldrig af vide… Jeg havde regnet med at få flere svar, og flere afklaringer.

Udover det synes jeg at det er en skøn bog. Jeg er vild med måden den er bygget op på. Man følger fire personer. Den ene er Elaine, som er skolens mest populære pige. Den anden er Kelsie, som var Alices bedste veninde, men som går for meget op i at være populær, så derfor er hun det ikke mere. Den tredje er Josh, som er den døde drengs bedste ven. Den sidste er Kurt, som jeg er helt vild med. Han er en rigtig sød fyr, skolens klogeste, og underligste dreng, som er helt vild med Alice.

Jeg kan godt lide at den er delt op på den måde, fordi man på en måde skal finde ud af om man kan stole på hvad vedkommende mener og siger. Og så viser den alles historie om det der er sket. For som alle ved, er der altid mere end en side af en historie.

Til allersidst hører vi et kapitel fra Alices synsvinkel, og jeg er egentligt ret vild med det kapitel, fordi det er der jeg synes det bedste sker. Dog synes jeg også godt at der kunne have været mere….

Alt i alt en fin bog, og den er hurtig at læse. Jeg er personligt ret vild med Sonar-serien, og vil anbefale den til dem som elsker nogle fine, realistiske, og en smule barske, ungdomsromaner. Hvis du allerede kender serien, men ikke har læst den Sandhenden om Alice, så synes jeg du skulle gøre det. Det er nemlig en af de bedre.

Den koster som sagt 130 kr.- både inde på Saxo.com og på Carlsens hjemmeside.

Stjerner: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *