Bogsnak

Min top 6

Hej alle sammen, og velkommen til min top seks over bøger som omhandler homoseksualitet eller det at være transkønnet. 

De bøger jeg kommer til at skrive om i det her indlæg, er bøger som jeg allerede har anmeldt. Derfor kommer jeg ikke til at skrive hvad de handler om (i hvert fald ikke i detaljer), jeg kommer bare til at snakke om hvorfor de er på min top seks.

Det kommer sjovt nok også kun til at handle om bøger jeg har læst, fordi jeg ikke kan skrive om noget jeg ikke ved hvad handler om. 

Den første bog jeg snakker om er ikke nødvendigvis den bedste, for det er svært at vælge.

Simon vs. verdens forventninger er nok den sødeste og mindst kompliceret kærlighedshistorie, jeg har læst om en dreng der er homoseksuel. Det der er med den her bog, det er at Simon ikke springer ud med vilje. Han bliver afsløret, og er derfor nødt til at tilstå overfor alle at det er rigtig. Det fortæller noget om at man skal give folk den tid de har brug for. Det kan godt være at du ved at din bedste ven er til det samme køn, men jeg tror på at det er vigtigt at give prosessen tid. Det er en af de ting jeg har fået med mig af at have læst denne fantastiske bog. Hvis du ikke har læst den, synes jeg virkelig at du skulle komme igang. Den er med på min års top 3!

                                               

Den her bog er med på listen, fordi den er den som har den mest positive syn på det at være til det samme køn. Griffins forældre er helt cool med det, og det elsker jeg at læse om. Det giver mig sådan en glad fornemmelse, at vide at der også findes mennesker som dem. Det er en skøn historie, som tager nogle hårde emner op, på en sjov og meget overskuelig måde. Adam er fucking Amazing!

Åh gud! Den dag jeg glemmer er en af mine absolut favoritbøger. Mest på grund af alle de tvists, som jeg bare er helt vild med! Bogen fortæller noget om at det at være homoseksuel, ikke er en sygdom. Det kan ikke bare kureres. Det er sådan man er, og det er det. Lige meget hvad, om man prøver at glemme det, undertrykke det, eller ikke vil stå ved det, er det sådan det er. Bogen har en fantastisk vinkel på det hele, og jeg kunne ikke lade være med at tænke, igennem hele bogen, at folk som tror det er en sygdom eller noget som man kan gøre for, er jo virkelig dem som har problemet. Igen, hvis du ikke har læst den, så kom igang.

Release er en fantastisk og meget mærkelig bog. Den er skøn, men jeg forstå den ikke helt. Grunden til at den er med, her på min top seks, er at jeg ikke kan komme mig over Adams familie. Især hans far. Det sidder simpelthen fast i mig, hvor meget han hader Adam, fordi han er til drenge. En ting er sikkert, det er ikke Adam den er gal med! Faren pissede mig virkelig af, og fik mig til at tænke på, at der jo fantisk nok er nogen mennesker som tænker at de hellere vil leve “uden” deres søn, end at leve med at han er homoseksuel. Det synes jeg er helt fantastisk (ment på den dårligste måde overhovedet)! Tænk at det kan lade sig gøre…. OMG, bare det at skrive om det, sætter mit pis i kog… Videre til de næste.

      

De sidste to bøger, handler lidt om det samme, men er noget unikt, hver især. De handler om henholdsvis en dreng og en pige, som er transkønnet. Det er også en ting som man skal “Springe ud som”. Det er vigtigt at der er bøger som dem, som forklarer alle de hårde ting, som alle kan komme til at have tæt på livet. Den ene bog ender godt, og den anden ender dårligt, synes jeg. Dog er de begge to gode, og fortæller to forskellelige virkeligheder, som er vigtige. Hvis jeg var din pige er jeg så glad for ender på den måde som den gør. Jeg vil ikke sige for meget om dem, for hvis du ikke har læst dem, synes jeg at du skulle komme igang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *