Anmeldelser

Hul i hovedet

 

 

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Bogens titel: Hul i hovedet

Forlag: Alvilda

Side: 212

Pris: 216 kr. – (På Saxo.com)

Resumé: Bogen handler om Vega, som til en fest endte på bunden af en pool, hvor hun slog hovedet. Da hun vågner finder hun ud af at hun har haft en hjerneblødning, og at hun har mistet noget af det et menneske bruger hver dag. Nemlig sit sprog.

Hendes mor tvinger hende til at tage til en form for gruppeterapi, hvor hun kan møde andre unge, med samme problem som hun selv har. Nemlig andre der ikke kan snakke, eller, som godt kan, men ikke er så gode til det. Vega kan godt sige nogle ord, men de fleste kommer bare forkert ud.

En dag, i gruppen med andre unge, møder hun Theo. Han kan heller ikke snakke, men han prøver, og det gør både Vega bange, og nysgerrig. Theo er sød, men hvordan skulle det nogensinde komme til at fungere, når de ikke kan snakke sammen?

Udover det begynder Vega at huske mere og mere fra den aften hvor hun endte i poolen. Alle siger at hun faldt, men                                             hun husker det nu mere som om hun blev skubbet. Skubbet af en anden pige….                          Vega begynder derfor at kigge på billeder fra den aften på de sociale medier, og regner ud hvem der kunne have haft set sig ondt på hende, og derfor gerne ville skubbe hende i?

Da hun finder ud af hvem det er, får hun et chok!

Subjektive vurdering: Jeg synes helt sikkert at Hul i hovedet er lige så god, som de andre bøger i serien. Nicole er en skøn forfatter, som forstår sig på det med ord.

Ligesom i de andre bøger, får vi lige noget teske (denne gang, noget hun kan huske), inden kapitlet begynder rigtigt. Det er jeg ret vild med. Udover det er selve plottet rigtig godt, og den måde som det hele ligesom er et mysterium på, gør hele bogen mere spændende, og gør at der er et lille tvist. Det er ikke bare en stærk og barsk kærlighedshistorie, det er også en bog hvor man rent faktisk selv kan være med på at finde ud af, hvad der er sket til den fest. Jeg gættede da i hvert fald med.

Bogen tager nogle uventet drejninger, og jeg kan lide dem alle sammen. Faktisk kan jeg ikke rigtig sætte en finger på noget… Der bliver ikke engang for lidt dialog, selvom dem som bogen handler mest om, ikke kan snakker. Jeg mener, så er det hele vel som det skal være..

Behøver jeg at sige at den var letlæselig og lige til… Det har alle tre bøger i serien været, og jeg har læst dem alle sammen på meget kort tid, på grund af de overskuelige kapitler. Godt gået!

Stjerner:

Hvis du endnu ikke har læst bøgerne, synes jeg at du skulle tage at komme igang. Serien er virkelig god, og før i tiden var jeg ikek så meget for at læse bøger som foregik i Danmark. Jeg synes det kedede mig for at være ærlig, men det har Nicole lavet om på.

Udover det er det en serie der er værd at tænke over. Der er faktisk folk som har det sådan som i bøgerne, og det synes jeg er vildt. De er barske på en fin måde, men stadig virkelig skønne og sjove, så det er bare at komme igang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *