Anmeldelser

Hvad hjertet ved

HVAD HJERTET VED

14813455_1806138972932539_849495896_n

Forfatter: Jessi Kirby

Bogens danske titel: Hvad hjertet ved

Originaltitel: Things we know by heart

Forlag: Carlsen

Trykkeår: 2016

Sidetal: 262

Pris: 130 Kr. –

Resumé: Hvad hjertet ved handler om Quinn, som har mistet sin kæreste, og synes det er hårdt at komme videre efter tabet. Trent, hendes afdøde kæreste, var organdoner, og har derfor givet hans organer til andre i nød. Quinn har som en del af hele processen besøgt alle de mennesker som han har doneret et organ til, men hun kan ikke finde ud af hvem der har fået hans hjerte. Eller jo, men han vil på ingen måde have noget med hende at gøre. Quinn synes det er vigtigt, fordi hun mener at det var Trents hjerte hun var forelsket i, og derfor vil hun se hvem der har det nu. Derfor finder hun ud af hvor Colton, den dreng som bærer rundt på Trents hjerte, bor, og opsøger ham. Det er meningen at hun bare vil se ham an, finde ud af hvem har er, se om han minder om Trent, men så sker der noget som gør at de bliver nødt til at snakke sammen. Dagene efter er umulige, for Quinn har lyst til at se mere til ham, men hun har stadig ikke fortalt ham at hun kender ham.

Med tiden bliver de venner, de lærer hinanden ting, snakker sammen om liv og død, og så slå det gnister mellem dem. Trent åbner sig og fortælle om sin sygdom, og Quinn fortæller ham om Trents ulykke (men han ved stadig ikke noget om at han ejer Trents hjerte). Quinn indser til sidst at hun er så vild med Colton at hun bliver nødt til at sige sandheden til ham. Hun skylder ham det, så hun gør det, og det ender ikke så godt.

Subjektiv vurdering: Jeg er vild med de ungdomsbøger som tager nogle lidt barske og tunge emner op. Jeg synes det er godt for unge, så vel som ældre, at læse sig til at de ikke er alene, og at det er okay at være ked af det, og føle alt det man gør. Hvad hjertet ved handler jo om tab og det at komme videre, hvilket jeg er sikker på der er mange som kan forholde sig til, lige meget om man har prøvet det eller ej.

Bogen er så let at læse, og jeg blev virkelig fanget af den. Jeg synes at hele plottet er så vild og interessant, hvilket gør at jeg, når jeg læser den, gør at jeg glæder mig mere til når jeg er færdig med den, end til at læse resten. Kun fordi, at jeg så ved hvordan det ender. Det er skørt, men det er sådan det er.

Hvis du godt kan lide lidt tunge, men stadig meget lette bøger (Giver det mening?), så synes jeg du skal læse den her. Den fik mig både til at grine og græde.

Stickers: 13

Stjerner: 3/5 stjerner

Yndlingstidspunkt i bogen: Jeg elsker side 55: Han ser fra mig til solsikken i sin hånd og tilbage til mig igen.

Og side 76: “Godt. Gør som jeg siger, når jeg siger det, så er det værste, der kan ske, at du forelsker dig.”

Begge tidspunkter er så symbolske, og jeg er altså lidt en sucker for det. Jeg synes at det er så fint og uskyldigt på den helt rigtige måde, og så er det bare så smukt. Det giver jo selvfølgelig ikke så meget mening hvis du ikke har læst den, så hvis du ikke har, så kom igang, og giv mig ret bagefter. HAHA!

Har du læst bogen, og hvad synes du om at forfattere skriver om lidt mere seriøse emner, i sine ungdomsbøger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *